A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2015. augusztus 7., péntek

Y-ágú-barlang

Legutóbbi, UFO-nak titulált fotóm, ezen barlangban készült. Véletlenül.
Az Y-ágú-barlangnak elnevezett képződmény, hosszú ágának mélyén világító mécseseket akartam lefotózni, csak épp a vakut nem pattintottam elő.

Néha aztán, az efféle kétbalkezes megmozdulások, további életet élnek meg, és baromságokat generálnak. Mint ez is.

Pedig ha valahová nem kell az UFO rejtély, hát akkor ide biztosan nem! Van itt épp elég.
Az Y-ágú-barlang a Holdvilág-árokban található, lépésnyire a Meteor-létrától. Esős időben fennáll a veszélye, hogy esésnyire.

A Holdvilág-árok ősi temetkezési, kultikus hely, egyes feltevések szerint ezen a területen állt egykor Attila városa (Szikambria).
A másik nagy feltételezés, Árpád fejedelmet temették itt el.

Hogy hol tart manapság a feltételezések feltárása, bizonyítottsága, arról nem nehéz olvasnivalót fellelni, ezért én nem koptatom tovább az ujjaim begyét ezzel a vonulattal.

Nekem, emlékezetes hely maradt. Biztosan járni fogok még itt. Igaz, sem UFO-val, sem a nagy ősök szellemével nem sikerült összeakadnom, ... de valamivel igen.
Nekem is csak feltételezéseim vannak. Valószínűleg feltételezés is marad.
Legközelebb mesélek róla.

4 megjegyzés:

  1. Én is annak véltem...Egy kicsit nem olyan "lúdbőrös" hely ez ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én, a hely elhanyagoltságát látva azt is éreztem, mintha egyre kevesebben hinnének benne, elhagyatott és elhanyagolt.
      Annál több viszont a pusztán kíváncsiságból idetévedő, turista nyom. Ez persze nem baj, mert közülük biztosan akad akit a hely megérint, megfog. A baj az a réteg akit soha nem értettem meg. Mi a fenének kell annak a természet, aki ott is csak rongál, szemetel, tipikus -nagyvárosi ember vagyok- nyomot hagy maga után? Maradna ott, ahová való.

      Törlés
  2. Sajnos kár, hogy elrontják az arra érdemes emberek szórakozását:(
    Tényleg. Az "olyan" minek megy ilyen helyre?! Kizárt, hogy valóban érdekelné:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is gy vélem. Ámbár, most a mécsesek tán kegyeleti okból égtek. A barlangokban lévő holladék nem ezt mutatta,de talán a kettő közt nincs összefüggés.

      Törlés