A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2012. március 11., vasárnap

Favilla

Rég volt. Pedig igaz volt. Na jó, annyira tán nem is volt rég.Nem tudom már az idejét, Pöti talán emlékszik még rá. Ketten mentünk a nagy vízhez.
Csak úgy a partról, akkor még csónakunk nem is volt.
Csak gumicsónak Pötinek. Azt vittük is, napozgatni a víz hátán. meg evezgetni is kicsit a part mentén, a sekélyes részen.. No meg vittünk minden mást, ami egy egész napos -horgászattal egybekötött- kiruccanáshoz kell. Horgászathoz mindent mi kell, pihenéshez ülő és heverő alkalmatosságot, árnyat adó napernyőt, enni s innivalót.
Kiránduló, természetjáró ember hamar megtölti a hátizsákot, nem csak azt, de még a csomagtartót is. Volt ott minden. Csak egy dolog nem. Evőeszköz.
Így aztán miközben telt a délelőtt, faragtam egy kezdetleges kis villát Pötinek. Az látszik a képen is, nem leszek iparművész és nem is fogják zsűrizni.
Viszont enni lehetett vele.
Úgy mellesleg megjegyzem, kár kísérletezgetni nagyobb hátizsákkal, meg nagyobb kocsival, előrelátással, odafigyeléssel és listaírással. Minden hiába! Valami mindig odahaza marad. Ha nem, akkor nem kerek a nap.

11 megjegyzés:

  1. Erre én is emlékszem, bár nem voltam ott!
    :) Iparművészet ide vagy oda, ez egy remek kis villa!

    VálaszTörlés
  2. :)
    Készülhet a sámli is :)

    VálaszTörlés
  3. A lényeg feltalálni magad és ezt nagyon ügyesen megoldottad.

    VálaszTörlés
  4. A kratív horgász ! Megoldottad, ügyes vagy. És türelmes...

    VálaszTörlés
  5. Ezek olyan történetek amelyek mindig mosolyt csalnak az arcunkra, és ezek a tárgyak amiket aztán meg kell őrizni mert történetük van.

    VálaszTörlés
  6. Csalódnom kellett volna, ha nem születik megoldás a helyzetre!

    VálaszTörlés
  7. Én, mint a Villa utca lakója kérdezem: Mi az, amit villa nélkül nem lehet megenni? Mert ez semmit nem csökkent az evőeszközöd értékén, csak Nufival is szoktam kötekedni néha, hogy amíg nem volt turmixgépünk, addig én pl rágással tettem emészthetővé az almát-narancsot-banánt. :-)
    Különben ha csinálsz belőle 6db-ot, és felteszed a vaterára, biztosan jól kereshetsz vele, mert egyedi terméket állítottál elő.

    VálaszTörlés
  8. Kreativitással a túrázásnál felmerült problémákból sok mindent meg lehet oldani. Ezt a helyzetet én is párszor megéltem. A lista hasznos, mert így kisebb a valószínűsége, hogy egypárnál több holmi otthon maradhat. Egy kezemen megtudom számolni, hogy a sok túrám során, hány alkalommal kellett a felszerelés miatt rögtönöznöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem pl. a halálom a lista. Ha összeírok valamit előre, és kipipálva bekészítem, biztosan azt a csomagot felejtem otthon, amiben a listán szereplő dolgok voltak.

      Törlés
  9. Igazán feltalálod magad mindenhol és mindenkor kedves Józsi!
    Én mondom nagyon klassz az a favilla:)

    VálaszTörlés