A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2012. szeptember 6., csütörtök

Nem kamu

Nem bizony! Ez kárász.
Kamu nevű halat nem is ismerek.
Kissé meglepett a helyzet, így még nem hogy nem fogtam, de nem is láttam kárászt. Igaz, más békés halat sem. Néhány órája már kergettem a süllőket, de rossz nyomon. Így aztán gondoltam felhúzok az ág végébe, hátha a hínáros, tökös rejt egy csukát.
Addig lapátoltam, mígnem már több iszapot fogott az evező tolla mint vizet.
Nagyon hiányzik a víz. Ott aztán rábíztam magam a szélre, szép komótosan tolt lefelé. A képen látható könnyű támolygót választottam és hajigáltam a hínárfoltok mellé. Nem nagyon bíztam a sikerben, meg is lepett a heves támadás. Nocsak! Jó erővel húzott pár métert és megadta magát.
Ebből tudtam, nem ragadozó. Éreztem a súlyát, ezért "kabátba" akasztott keszegre gyanakodtam. Hát nem! Meglepett a látvány.
Máskor még a nagyobbacska pontyozó tű sem fér a szájába, most meg bekapta a hármashorgot! Hogy miért? Ez már az ő titka.
.

17 megjegyzés:

  1. Uhh! Szegény, ez azért nem lehetett kellemes neki...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nem. Ez a ragadozóknak sem lehet kellemes. Olvastam olyan véleményeket, hogy a halak nem éreznek fájdalmat. Marhaság! Sőt. Még elkeseredésükben hangot is tudnak kiadni. Én hallottam már pontyot nyöszörögni ("sírni").

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Ez most inkább szerencse és véletlen volt. Azért köszönöm. :)

      Törlés
  3. Kellemes Őszi hétvégét kívánok és mégtöbb Kárászt !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen és neked is kívánom a kellemes hétvégét. :)

      Törlés
  4. Akkor most a horgász-szerencse a közeledben járt:)
    További kellemes hétvégét!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most nagyon közel. :) Köszönöm, nektek is! :)

      Törlés
  5. Istenem! Most miért érzem azt, hogy sajnálom a halat! Csak ne olvastam volna el, hogy tudnak "sírni". Tudom, hogy butaság, értem én a horgász örömét, gratulálok is Neked, de egy ici-picit megszántam a halacskát is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elárulok egy titkot. Én is szoktam őket sajnálni, ezért aztán igyekszem a lehető legkíméletesebben eljárni.
      Ugyanazon a napon észrevettem egy a vízen mozgó úszót. Feltűnt a mozgása, utána mentem, kiszedtem és rajta fityegett egy holtfáradt süllőcsemete. Sikerült kártétel nélkül "kiműteni" belőle a horgot és már mehetett is a szabadság felé.

      Törlés
    2. Talán nincs is alapom ilyeneket írni, hiszen nem vagyok vegetáriánus. Azzal együtt, hogy sajnálom őket, és soha nem vettem el még egyik életét sem, nem vagyok jobb ember, mert megeszem azt, amit csak el kell készíteni. Amikor már a tányéron vannak "szegények", valahogy soha nem jut eszembe, hogyan kerültek oda. Ez is az élet nagy fintorainak egyike, és ezen az alapon jobb lenne, ha néha inkább hallgatnék. Ezzel együtt szívesen olvasom az írásaid.

      Törlés
  6. Nem szoktad őket visszadobni?:)
    Úgy sajnálatból...

    VálaszTörlés
  7. Hát vannak fonák helyzetek,pl.mikor a süllő kukoricás horogra akad,az etekosár kihúzásakor a csuka "randarilozik" és számtalan meglepetést okozó horgász események.EZÉRT IS IZGALMAS,MERT NEM EGYHANGÚ!!!!! Ez a ponty nem tartotta be at "etiket"szabályait,hát így járt.

    VálaszTörlés