A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2013. január 14., hétfő

Hóóó! helyzet van!

Hóóó van. Hóhelyzet van. Helyzet van. Sőt! Rendkívüli hóhelyzet és helyzet van! Tél van és esik a hó.
Ez rendkívüli. Ráadásul hogy esik!? Föntről lefelé. Lent meg megmarad.
Azt a havát! Megmarad bizony, de meg ám! Mint a tíz centi. Ez meg már ...., minimum rendkívüli.
Rendkívüli hóhelyzet hozott helyzetbe.. Tél is van, esik is a hó, meg is marad ... na?! Kellett ez?
Már persze ahol hó esik. Nálunk speciel eső, reggel óta. Ez aztán a rendkívüli! Rá a hóra. Mind rá. Majd rá ... fagy. Az lesz aztán a rendkívüli. Remete szexel a hó. Eső veri, szél fújja. Fújhatja. A vizeset már fújhatja? Abból torlaszt már nem fúj. Még egy buckát sem.
Pedig a hivatásos hóhányók felkészültek mindenre. Mind az összes kocsi, már a havazás előtt az utakon volt. Megelőző jelleggel. Mellékutakra nem értek el. Végrehajtottak egy megelőző tolást a főközlekedési vonalakon. Szóróanyag mint a tenger. Az elmúlt tíz esztendő összes síkosság mentesítője rendelkezésre áll és ha kell, hát minden gépet bevetnek.
Azért, hacsak nem muszáj, inkább nem szórják el. Spórolni kell. Prémium kell! Meg aztán feleslegesen? Ma is. Nyolckor már olvadt. Most ezért tolni, szórni hatkor? Macera. Felesleges macera, pénzpocsékolás. Nem Jakutföld ez!

Nem bíz! Ezzel a nyamvadt nulla fokunkkal? Az is csak vacillál. Eggyel le, vagy eggyel fel? Ma fel. Rendkívüli.
Jakutföldön épp 50 fok van a nulla alatt. Ez a januári átlaguk. Ott például az utcai árusnál vett halat be kell tenni a fagyasztóládába és megpuhul a -18 fokban. Szegények. Mit kezdenének itt a rendkívüli hóhelyzettel, kemény fagyokkal, süvöltő széllel.

Náluk nem is vezető hír, ha esik pár centi. Még az sem, ha méternyi. Az meg pláne nem, hogy  lapátolnak. havat. Bezzeg idehaza! Havat lapátol hétfőn reggel Kuki. Még szerencse, hogy csak délutánra kell mennie melóba. Így aztán hányja, tolja szegény. Izzad, vigyorog a kamerába, jópofizik és töri a magyart. mert ő most nagy hír. Kuki a hótoló médiasztár. A rendkívüli hóhelyzet rendkívüli áldozata. Sajnálni kell? Híresség létére -egy Kuki létére- havat hány! Kuki a rendkívüli tél, rendkívüli személyisége, rendkívül rába... rálapátolt. Megsajnáltam. Rendkívüli mód meg .... Meg lesza... az ilyen hírt.

8 megjegyzés:

  1. Gyors kapcs, és már nem is ő tolja a havat!:-) Amúgy vicces nem? Még őnála is esett? Azt hittem az ekkora sztárok nyaralnak ilyenkor...volt aki azt tette...pfújjjj!!!

    VálaszTörlés
  2. A nagy hóhányók szóvivője közölte,hogy ez a hófúvás csak fel van fújva és és csak a blogosok témáznak rajta. A Kuki nemsokára nemcsak a magyart fogja törni,hanem a jeget is.
    Mind ennek ellenére remekül illusztráltad a minden évben visszatérő téli állapotokat.
    Megjegyzés: a hó meg engedély nélkül esik,hol itt a hatóság!!!!

    VálaszTörlés
  3. Hallom (a jólfizetett) illetékes akárkit a tv-ben , hogy rossz volt az OMSZ prognózisa, mert csak 5 centis havat jósoltak. Most hazudik, vagy hazudik, mert napok óta minden hírcsatornán a 30 centis hóval riogattak.

    VálaszTörlés
  4. Kész röhej, ami itt folyik...

    VálaszTörlés
  5. Tv- színvonal alatti, mint mindig.

    VálaszTörlés
  6. Hát ez annyira, de annyira...
    Már nevetni sem esik jól rajta, pedig Te jól megírtad.

    VálaszTörlés
  7. Hja! Ez a Kuki járna csak a Dunára jeget észlelni, majd megtudná...

    VálaszTörlés