A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2013. február 25., hétfő

Lezárul egy ...

Ennek a képnek a párja már szerepelt a "Múltidéző" címen írt bejegyzésben.
Ő lett a 2012-es év és horgászidény utolsó zsákmánya.
Akkor még nem tudtam -de már erősen fontolgattam-, hogy nem csak az elmúlt év, de egyelőre, egy az elmúlt hosszú időszak utolsó halzsákmánya lesz.

Lezárul hát egy hosszú horgászidőszak. Lezárul hát egy fejezet.
Úgy határoztam, nem horgászok az idei szezonban. Hacsak .... hacsak csoda nem történik! De nem fog. Általában, a csodákra várni kell. Hát várok! Egyelőre ez a kép lesz a "Horgász" album záróképe. Annak is szép!
A csónakot azért vízre teszem és néhanap belehúzok a lapátba, teszek pár csapást. Részint a sportért, másrészt a szép környezet a jó levegő okán és nem utolsó sorban, mert nem akarok teljesen elszakadni. Deseda képek és bejegyzések lesznek továbbra is, nyilván ritkábban.
Esztendőre meg elválik! Vagy még egy év kimarad, vagy  ... nem vagyok én jós! Csak remélhetem. Remélem nem úgy, mint a modellezés.
Azt anno ideiglenesen abbahagytam ... most már lassan negyven éve.
Máig hiányzik az is és már most hiányzik a horgászat is.
Már az idő engedné, már lehetne menni ..., de így döntöttem.
Bár a lányok szerint még megtehetném, de nem teszem. Nem olyan világot élünk most, hogy a saját szórakoztatásomra verjek el súlyos pénzösszegeket.

14 megjegyzés:

  1. Fene essen ebbe a pénzbe, hogy emiatt kelljen lemondani a pecáról. Itt is drága már a Dunán, hát még a tavakon mennyi lehet?:-( Bár tudod, azért az ember már erről is mondjon le? Én legalábbis azt látom a páromon, kell neki ez, nagyon kell...Már be van sózva nagyon.:-)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sok, valóban sok. De az még bírható lenne. Hanem a távolság. Oda s vissza 30 km alkalmanként. Ilyen üzemanyag árak mellett? A Deseda nem az a tó, ahová havonta egyszer-kétszer kiugrik az ember pár órára és fog. Be vagyok én is sózódva. Kellene nekem is. Majd megoldom más terepen. Nemsokára elárulom.

      Törlés
  2. Nagyon nehéz a lemondás, de tudom mindennek ára van! Pecabot, csali, engedély, napijegy vagy bérlet, tagsági! Egyiket se mérik olcsón.
    A fene a beledbe:))) te is ilyen költséges szórakozást tudtál választani. Ezt rám szokta mondani a férjem, pedig már lemondtam a kötésről új fonalakkal(max a régieket kötöm át), mert egy árából három akár 3-4-et is vehetek készen. Jó tudom, nem olyan, mintha én kötném, de hát ez most luxus.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így ahogy mondod, mindennek ára van. De nem mindegy hogy az árért mit kapunk? Nekem ezen a téren is bajom van. Már megpengettem egyszer a Desedával kapcsolatosan, még visszatérek rá és összegzem.

      Törlés
  3. Talán az a csoda mégis megtörténik, tiszta szívemből kívánom, bár nálam is hasonló gondok vannak, egyre több mindenről le kell mondani, mert költséges...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Talán. Köszönöm szépen! :) Igyekszem. Tudod járta egy mondás a seregben: a lehetetlent azonnal megoldjuk, a csodára kicsit várni kell!

      Törlés
  4. Szomorú, hogy erre a döntésre jutottál. Azért én azt ajánlom, legalább az állami jegyet vedd meg, az nem olyan húzós. Aztán, ha adódik lehetőség egy-egy napijegy valamikor beleférhet. Nem ígérek semmit, de néha tudok talán "szerezni" ingyenjegyet kettőnknek is. A szállításra meg ne legyen majd akkor gondod, én úgyis megyek. Ehhez viszont sajnos kell az állami jegy. A többit meg majd szóban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod, eléggé "fafejű" (hajthatatlan, konok, megrögzött, megátalkodott, önfejű, csökönyös, makrancos, makacs, akaratos, dacos, nyakas, problémás, kezelhetetlen, keményfejű, engedetlen, renitens, nehézfejű) vagyok. :))
      Gondoltam én is, hogy azért az államit kiváltom, bár az biztos, a Desedára napijegyet nem veszek. Az hétszentség!
      Köszönöm az ajánlatot, még élhetek vele és mint mondod, úgy is beszélünk. :))

      Törlés
  5. Én is sajnálom, és nem bánnám ha kiváltanád mégis azt a fránya engedélyt, bár a szempontok érthetőek. Barátod tanácsa kiváló, az államit mindenképpen váltsd ki, az jó alap bármihez!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát még én hogy sajnálom! Viszont nincs az az Isten hogy én erre az idényre kiváltsam. El akarom rendezni, amiket elterveztem és ahhoz nem fér bele az extra kiadás. Ha nem végzem el, akkor jövőre sem.
      Ja,ja! Bajás ajánlata megfontolandó. :)

      Törlés
  6. talán napijeggyel...a nászuram is erre készül, aztán megyünk négyesben: nász, az uram a DANI meg én...Mi ketten a Danira vigyázni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Talán .... Még gondolkodom rajta azért. Nem másért, minthogy a várhatóan rámszakadó rengeteg idővel kell kezdenem valamit és emiatt igen-igen sokat elterveztem. :))

      Törlés
  7. Apám szokta mondani szegény, amikor szegénységünkre azt a tanácsot adták neki, hogy akkor hagyja abba a szivarozást, hogy ha ezt is elveszik tőle, akkor akasszák fel. Inkább.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy, úgy!
      Most már ugyebár: nem iszok (csak alkalmanként), nem dohányzok, nem járok kaszinóba, nem járok lóversenyre, nem kajtatok a feslett csajok után (mellőzöm a kurva megjelölést, mert manapság már azzal sem értek egyet. Szerintem nincsenek kurvák, az is a túlélés egy ágazata). És már nem is pecázok! Erre kérdezhetnék: -"akkor minek élsz"?
      Minek? majd elválik. valami oka csak lehet. :))

      Törlés