A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2013. február 8., péntek

Papír, papír és papír

Az iratmegsemmisítő terméke volt a 02.06-i képen. Meg is fejtette mindenki. Nem csekély mennyiséget gyártottam le. Ennek azért vannak előzményei. "Mániákusan" elteszek minden iratot év közben. Számlát, értesítőt, hírlevelet, jegyzőkönyvet, megállapodást, szerződést, egyszóval mindent. Természetesen nem ömlesztve, hanem előkereshető, irattározott formában. Az esztendő lejártával lezárom, egy gyors és nagyvonalú selejtezéssel.

No és itt lett a "bibi". Gyors és nagyvonalú!
A tényleges selejtezéseket meg csak halogattam. Ezidáig. Mert ugyebár vannak papírok, melyeket egy évig, vannak amelyeket tovább, öt vagy tíz évig és vannak amiket célszerű örökre eltenni.
Nos, most ezeket a már lejárt papírokat kellett kiszedegetni és felnyiszatolni.
Ez itt a képen, potom tíz év lemaradása. A méretarány érzékeltetése miatt tettem a hűtő mellé. A zsák 150 literes szemeteszsák. Kilenc kiló papír van benne és nem is tudom hány munkaóra míg kiválogattam és megetettem a szeletelővel. Nem szeretem hogy iratmegsemmisítő, mert csak felszeli.
Maradt még, aminek maradnia kell. Most már nem csak az irattározás, de a levéltározás is rendben van. El is határoztam, ezentúl folyamatosan teszem, nem várom össze. Csak a helyet foglalja a sok feles anyag.
Most meg majd a szeletelt foglalja. Így felszelve még többet is. Mert először arra gondoltam, hogy belepakolom egy szelektív gyűjtőbe, vagy odaadom diákoknak mikor papírgyűjtést rendeznek, aztán rájöttem más hasznosítása is lehet. Sanyi alá teszem. Tetszik is neki és jól is mutat ez az alom. Ez alá nem tud bebújni mint az eddig alkalmazott teregetett papírlapok alá.
Ja, hogy lesza....? Ja! Le. Ami számla volt kifizettem, ami más, azt rendeztem. Sanyi már megteheti. Én bizony nem tehettem, ő megteheti.

7 megjegyzés:

  1. Akkor én senki vagyok..:-(

    Amúgy jó móka lehetett, válogatni, rendezni!:-)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ne mán! Nem etetsz meg!
      A terhességi tesztet tudom hogy viccnek írtad. :)
      A papírcsík meg papír, akkor is ha lakmusz! :))
      Jó móka, jó meló. Sok érdekeset olvastam újra. :)

      Törlés
  2. Üdvözöllek, köszönöm a nálam tett látogatásaidat! A föntebb látott, hasonló tevékenységhez is köszönöm a buzdítást :) Ideje lenne elkezdenem, halogatom több éve.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm kedves Erika! Sziszifuszi munka és épp ezért nagy elégedettséggel jár a vége. :))

      Törlés
  3. Hú, ez nem semmi. Azon a képen is látszott, hogy rengeteg, de így meg aztán... Minden elismerésem érte, hogy túl vagy rajta, azon túl, hogy biztos találtál sok mindent, ami elszórakoztatott, azért az ilyesmi nagyon fárasztó munka (a válogatás).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondjuk túl vagyok rajt. A nagyján. Még vissza van egy "tétel". Még imitt-amott fog előkerülni kallódó papír abban biztos vagyok. Volt benne tényleg olyan ami elszórakoztatott és olyan is, amit eltettem örök emléknek. Régi korok ... Majd az utókor ... :))

      Törlés
  4. Így, hogy eszembe jutott az a nemtudomhányévnyi papír, amit őrizgetek, már nem örülök, hogy én is megfejtettelek... Képtelen vagyok nekiállni és selejtezni. Én el szoktam égetni... ha mégis rászánom magamat.

    VálaszTörlés