A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (393) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2013. február 1., péntek

Sanyi és a tavasz

Sanyi minden tavasszal "megőrül". Ahogy melegedik az idő, megsüti a nap a teraszt, Sanyi elkezd a kalitka alját borító papírlapok alatt mászkálni. Felemeli a lap szélét, bemászik és alagutat képez. Gondolom én, a fészeképítési kényszer mozgatja csöpp kis agyát. Ezért aztán készítettem neki egy odút.
Egyelőre nem mondhatom hogy bevált. Hétfőn kapta és azóta sem mászott be. Igaz a papírok alá sem. Viszont ...
Mintha kisebb fokú identitászavarral küzdene!
Azóta csak toporog, mint lúd a jégen. (a rúdon)
Bámul, mint borjú az új kapura. (az odút)
Áll mint szamár a hegyen. (a bejárat előtt)
Ordít, mint a fába szorult féreg. (na jó, rikácsol)
Ugrál, mint a nikkelbolha. (rúdról, rúdra)
Vergődik, mint a partra vetett hal. (agyilag)
Forgolódik, mint a tojógalamb. (nem szarógalamb! fúj!)
Szóval .... Értitek?! Majd eldönti, majd szed kis bátorságot magára, majd győz a kíváncsisága, majdcsak erőt vesz magán és ... és bemegy. Hacsak!
Hacsak, nem arra vár, kikacsint egy jópofa tojó az odú nyílásán!
Azt lesheti a Sanyi! Egy ilyen nagypofájú madárból egy is elég. Na és arról is essen említés, ketten már mekkora rendetlenséget tudnának verni, hát még ha szaporodnának is. Amúgy meg nem fog az én erszényem kárára csajozni.

12 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. No igen. Sajnálom én is,de hát piszkosul drága egy ilyen "dögkeselyű" és nagyon macerás ha már többen vannak. Tapasztalat! Volt anno költőpár nimfám és hát hat fiókával -mikor azok is előmásztak- ne tudd meg! :))

      Törlés
    2. nekünk is volt nimfa papagályunk gyerekkorunkban, szemeteltek, hangosak volt, naaaaaaaaagyon!:-) Nem szerettem őket, de a kanárikat igen, ők olyan helyesen énekeltek.:-)

      Törlés
  2. Szegény Sanyi, íígy kiszúrni vele, sehol egy odubaszorult tojó?:))) És még ki is nevetjük, nem elég a maga zavarodottsága. Egyébként éppen tegnap kaptam egy videót, ami megdöbbentett. Eddig a madarakat eléggé oktalan kis teremtményeknek gondoltam, de most át kell, hogy értékeljem a véleményem. Remélem sikerül felraknom a blogba, mert döbbenetes a látvány.
    Szép napot:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is nevetjük ki! Bruhahahaaaa! :)))
      Remélem sikerül, kíváncsi vagyok rá én is.
      Neked is szépet! :)

      Törlés
  3. Nézhetnél neki valami régi Tollasabál újságot, vagy madárCKM-et. Esetleg ha lőttél valami jó kis zaftos fotót egy pintyről, beragasztod az oduba, és...
    minden papagáj szereti letépni a tapétát. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ááááh! Jó ötlet. Csak azt nem tudom, a magazinok meztelen tyúkjai bejönnének-e neki?
      A tapéta rágástól tartok is kicsit. Az odút többrétegű, szendvicsszerkezetű, erős papír lemezből csináltam. Mosogatógép csomagolása volt anno. Szuper erős, de hát csak papír! Abból viszont mindegy, hogy a papagájok a fát is szétcincálják. Tettem az odú belsejébe rágófát.

      Törlés
  4. Hozzon szép tavaszt az év Sanyinak, hiszen gondos gazdája van. Azt meg úgy sem értené, hogy azért vágyakozik hiába, mert belőle egy is sok. Ez pedig igaz, tanúsíthatom, mert nekünk is volt már papagájunk.
    Szépek aranyosak,de...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Még mindig meg van illetődve az odútól, azóta nyugisabb, szemlélődő lett megint. A bejárati rúdon már üldögél és leskelődik a nyílásra. Egyszer megtörik a jég. :))

      Törlés
  5. Gyönyörű papagáj:) Szerető gazdája van, így nagyon boldog madár lehet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyszájú sárgaság. :)) Remélem jól érzi magát. Úgy tűnik. :))

      Törlés