A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2013. december 12., csütörtök

Ez is én ...

Ímé, én! Most. Ebben a szent pillanatban. Na jó! Ez későbbiekben zavaró lehet. Akkor egye fene, lepontosítom: 2013.12.12. 14:48:52. Így korrekt?
Nem kell ráizgulni, nincs semmi évforduló, semmi megemlékezés, nem kell gratulálni.
Hogy akkor minek ez a nagy kitárulkozás?
Talán csak elirigyeltem Zalatnay Saroltátóltól. Pedig nem is vagyok 66. Meg meztelen sem. Majd leszek. Mármint 99. Fő a pozitív ...

Vagy talán csak pontosítani akartam. Mármint a rólam élő képet. Hogy még élek. Csak most így nézek ki. A fejemből. Hosszú a hajam és kissé retro vagyok. Kissé?
Azzal a nyaksállal már középiskolában is szoktam a népet őrjíteni. Senki nem értette anno, miért is vettem fel inghez, nyáron? Csak! Most meg azért, mert ment a bőrdzsekimhez. Az sem mai szerzemény, mint ahogy én sem. A kalap viszont majdnem új. Mondom, majdnem!
Egyik nap összefutottunk Árpád és Ildikó barátainkkal. Mindjárt volt ám, húú de hosszú a hajad, meg úgy nézel ki, mint egy vajda! Meg hasonlóak. Mondtam Ildikónak: -figyeld meg, húsvétra hosszabb lesz mint a tiéd!
Meg azért sem árt pontosítani, mert futok össze emberekkel, kik értetlenkedve bámulnak rám, némelyek mintha valamiféle hatás alatt állnának. Oszt rájuk köszönök s nem lesz a tekintetük értelmesebb. Azért van aki visszaköszön. Van aki nem. Van aki meg gyorsan elrántja a tekintetét és úgy belemerül valamibe mintha csak egy világmegváltó ötlet szállta volna épp meg. Nos kérem. Így nézek ki, én Meggyes József. Nem azért mondom.
Nem rovom fel. Továbbra sem kötelező megismerni, bizonytalanság esetén rám kérdezni. Azért azt elárulom, rutinom van a szemek tekintetében. Látom a szemen, ki az aki bizonytalan, ki az ki tényleg nem ismer meg és ki az, ki azért kapja el a tekintetét hogy ne kelljen ... Ez utóbbit leszarom!
A helyzet nem súlyos és nem is reménytelen. Szemüveg már kell, hát vettem. Fogak még kellenek, hát vettem azt is. Infarktus nem kellett volna, de azt meg kaptam. Csak úgy! Na jó! Beismerem.
Nem volt pénzem sétarepülésre és így meg elvittek ingyen. Rég volt. De igaz volt. Most már a fémrugóim is lassan retro kategória. "Élő szövet a belső ..."
Hol is tartottam, Ja!
Szemüveg tisztázva, fogak tisztázva, dzseki, sál megvolt, kalap időszakos kiegészítő, haj nő és nem vágom, bajusz nő és vágom, szakáll nő és "lerágom". Néha nem, de általában leborotválom.
Az is lehet, talán csak azért mutattam meg, mert holnapra gondolok egyet és újfent tüsire nyíratom magam. Ez is én vagyok, meg az is. Aki akar megismer. Így is, meg úgy is. Aki meg nem akar ... Azért nem fogok könnyeket ejteni.

26 megjegyzés:

  1. Remélem, azért felismerlek. De, ha nem, akkor szólj rám, mert nem direkt van! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ok! Szólni fogok! Ha addig nem futnánk össze, akkor: Kellemes Karácsonyt és Boldog Új Esztendőt neked is és az egész családnak! :)

      Törlés
  2. Jó!!! Mármint a hosszú haj, és aki ezért nem ismer meg, hát nézz el mellette. Meg a szemüveg is jó. Meg a sál, meg minden ami a fotón van. Az én apukámnak a mi unszolásunkra hátul össze volt kötve a haja, olyan hosszú volt. Egy darabig csodálkoztak, azután megszokták. Tudod, ez is retro: "az ész a fontos, nem a haj". Ne vágasd le, főként akkor ne, ha a párodnak is így tetszik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A dicsérő szó mindig jól eső érzés, pláne ha egy csinos hölgytől érkezik. Dagad a májam, oszt majd rám kenik, hogy iszákos vagyok. :) Pedig nem iszok (alkalmi), nem dohányzok (már), nem járok lóversenyre, nem kártyázok, nem nőzök (úgy nem, mert amúgy van feleség, leány, meny, leány unoka, sógornők), káros szenvedélyem a túlfejlett igazságérzet. Leszokóban vagyok (mióta megszülettem). Volt egy olyan kiszólásom is -mérgemben- addig nem vágatom le, míg az ügyünk (szolg.nyá) el nem dől. Na akkor az enyém is össze lesz fogva és meglehet, ha nem veszem karra hát rálépek..

      Törlés
  3. Én nem ismertelek,de örülök ,hogy megismertelek.A külsőségek meg változhatnak,de az egyéniséget mint örökséget nem.Nem akarok most elemző lenni,DE, akik nem akarják az embert megismerni,jobb is,mert ilyen típusok "szívják" le az ember energiáját.Ahogy elnézem a blogbarátaidat,nyugodtan levágadhatod,növesztheted a hajad,szakállad, szerintem nem tudsz észrevétlen lenni.Nem rég óta ismertelek meg,blogodon keresztül,de irigylem azokat akik már rég óta ismernek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Enyém a megtiszteltetés! :) Igazad vagyon, csak ókor bosszantó, főleg akkor, ha olyasvalaki cselekszi, kivel az ember gyereke csak jót tett s mellé még évekig egy levegőt szívott. No mindegy! Az igaz, remek emberek tévedtek ide, egyiküknek épp most válaszolok! :)

      Törlés
  4. Remélem jól vagy!!!!!!!!!!!!!))))))))))))))))))))))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a divatos válasz -nálam legalább is- jól, de nem baj, majd elmúlik. :)
      De a hülyeségem félretéve, szerencsére jól. köszönöm szépen! :)

      Törlés
  5. Jól nézel ki, bár személyesen nem ismerjük egymást, engem nem zavar a tulajdonságaid közül semmi sem, a külsőségről pedig nem szoktam embereket megítélni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Hohóóó! Kérdenéd meg azokat, kik ismernek! :) A külső tényleg nem számít. Csak azért szaga ne legyen. :)

      Törlés
  6. Már nekem is bitlisz frizurám volt.volt. Tegnap vágtam le. Majdnem 2cm volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor már ha bringáztál, lobogott az őszi szélben ugye? :)

      Törlés
  7. Józsi! Úgy vagy jó, ahogyan vagy! Én is örülök, hogy ismerlek.....még ha csak így, neten keresztül is! Bízom abban, hogy egyszer szegedi kutyasétáltatás közben összefutunk! És megismerhetlek személyesen is!
    A bemutatkozási listáról egy nagyon fontos dolog lemaradt: jó humorral áldott pasi.
    És valljuk meg őszintén, az ilyen fickó nagy kincs a háznál, ...már alapból...ebben a fanyar világban!
    Köszönöm, hogy ismerhetlek!
    Üdvözlettel vagyok az egész családnak, simogató szeretetemet pedig továbbítsd kérlek Zsöminek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Remélem is, mert nagyot változni már nem akarok. hacsak nem muszáj! Én nem csak bízok benne, de bizonyosra is veszem. Hacsak nem úgy járunk, hogy mikor mi ott, Ti meg másutt. Jó hogy így értékeled a humorom, mert akkor a továbbiakban sem veszem komolyan amikor lehülyéznek. :) Enyém a megtiszteltetés!
      Köszönettel, átadom mindenkinek, Zsöminek többször is! :)

      Törlés
  8. jó a képed..jó képű vagy... a többi kellékkel már én is így vagyok...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm! Pedig ez csak egy félkezes kép. Félkézzel eltartottam a gépet és igyekeztem eltalálni a bőrös fizimiskám s mindeközben nem kancsalítani az objektívbe. :)

      Törlés
  9. Micsoda elismerő szavak, látod mit tesz egy kép!:-)))
    Pedig azzal a sállal lehetnél celeb is..:-)))
    Jól nézel ki, na...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igaz! Ámulok is a sok udvariasságon. No és köszönöm!
      Manapság inkább nem lennék. Kezdik lejáratni egyesek.
      De ha híresség nem is, hírhedt még lehetek. Nagyapám úgyis azt mondta: -ebből a gyerekből vagy rendes ember lesz, vagy felakasztják. Még élek és már akasztás sincs. Patthelyzet. :)

      Törlés
  10. Először mikor a képet megláttam, azt hittem, hogy egy motoros, régi képet töltöttél fel magadról, mert a címben egyértelmű volt az utalás...
    -hiába, no, szemüveg nem csak neked kell!
    :)
    Egyébként nagyon komoly a kép!
    Megsúgom, hogy egyáltalán nem nagypapás, inkább olyan fiatalos, apukás!
    :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valaha, fiatalon, motoroztam sokat, de már elévült. Ugyanis annyit motoroztam hogy nem jutott időm jogsit is szerezni rá. Mikor meg már időm lett volna, akkor nem mertem, nehogy elvegyék még az autóra szólót is.
      Komoly igaz? Mint egy vakbélgyulladás. Visszamaradt hatás lehet, mert még általánosban kivették. Szerintem tök feleslegesen, mert ha hagynak rá egy napot, akkorra megemésztettem volna azt a három tányérnyi bablevest. Most már mindegy!
      Köszönöm! Akkor elárulok valamit. Nem festetem a hajam. Ha azt tenném, akkor a bajuszom sem lenne ősz. Vagy lerágnám,vagy azt is befesteném. nem lennék amatőr! :)

      Törlés
  11. Én ezt a bejegyzést, úgy ahogy van, imádtam!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még egy kitüntetés! Nagyon szépen köszönöm! Igazán megtisztelő!
      Kicsit majd meghúzom magam a nemek aránya miatt! :)

      Törlés
  12. Ennyi szép bókot Józsi kaptál már mostanában? A többiek már mindent leírtak... jó ,hogy írsz,,, jó ,humorral,,,,,,, és ez mindenkinek jó...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bíz nem! Nagyon köszönöm! ... Ennyire megnyerő fizimiskám lenne? ... Nahát! ...Tükörben nem is látszik. :)

      Törlés
  13. Az sosem lehet baj, ha egy-egy saját fotót emlékbe hagyunk a múltnak:) Nem tudhatjuk, mikor válunk híressé:)! Szeretettel voltam itt! Magdi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Baj nem lehet, így igaz, de én híres sem akarok lenni. Vagyok, ki vagyok és azt várom el, hogy azt ne kisebbítse, nézze le senki. Pláne ne aljas politikai indokból. :)

      Törlés