A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2013. december 14., szombat

Ősz, dér

Szeszélyes ez az ősz.
Pár napig ügy tűnt közeleg a tél. de nem, mert visszatért a napsütés már-már kora őszi erővel. Majd váltott. Éjszaka lejegesedett, nappal megenyhült. Nem nagyon, csak annyira hogy levigye a jeget. Megjöttek végre az igazi őszi reggelek is, a dér lepte köddel takart világ.

Ez már lassan olvad le, szívódik fel.
Felemészti az enyhülés a délelőttöt,délutánra pedig a sok légköri víz szitál vissza. Mindent belep, benedvesít a vékony vízréteg hogy aztán éjszaka megdermedjen. Újra enyhülést hozott a vastag felhőzet.
No de mi van benne? Eső? Ónos? Kis hó? Az előjelzők szerint tovább enyhül s majd éjszaka sem kopog. Fekete és lucskos Karácsonynak nézünk elébe. Nem mintha nem esett volna még meg, tévedtek. merthogy szeszélyes az ősz.

6 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy már jön a tavasz :) Bár lehet nem fogunk jól járni ha kimarad az igazi tél.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem gondolnám hogy kimarad a tél. Sőt! Én annak a megfigyelésnek hiszek, mely szerint hosszú lesz és kemény. Csak csúszik a kezdete.

      Törlés
  2. Aztán majd jön a január, február és megmutatják csikorgó fogaikat:) Na de nyomukban már tavasz jár!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így gondolom én is. Csikorgunk még eleget. :)

      Törlés
  3. Valahol olvastam, hogy lassan elfeledhetjük a fehér karácsonyi napokat, mert annyit változik az időjárás, hogy mindez csak emlék marad. Egyre kevésbé lesz hideg, és ez felülír majd mindent a természetben, és nem feltétlenül pozitív irányba.
    Viszont ha valamikor kellett a hó, hát ezeken a napokon igen. Én sajnálom, úgy volt az igazi. Ami meg most van már egy hete, hát az csapnivaló idő...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lassan már emlék is. Gyerekkoromból mindig fehérre emlékezek, azóta egyre ritkább.
      Ha hó nincs,jobb is az enyhébb hideg, mert a kemény öl.
      No igen, csapnivaló!

      Törlés