A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2013. december 6., péntek

Ősz, levelek

Levelek. Lehulló színes levelek. Változatos a színviláguk, az önmagában megérne egy fotósorozatot.
Tán majd jövőre, ha el nem feledem, vagy ha valami közbe nem "hullik".

Tegnap, egy kis időre kisütött a nap, délről megvilágította az erkélyt, nagyszobát. Hirtelen, táncoló és repdeső árnyékok serege lepte el a szobát.
Falakat, mennyezetet, bútorokat, mindent. Megszámlálhatatlan kicsiny csapongó árnyék. Szálldostak, csapongtak mint ahogy a denevér repül a szürkület egén. Hirtelen nem is tudtam hova tenni a jelenséget. Madárseregre gondoltam. S nem! Mire kaptam a gépet, kiléptem az erkélyre, már csak néhány hullott. Szél rázta meg a ház előtti hársat, több száz levelet vett le róla s a nap segedelmével olyan árnyjátékot rögtönöztek amilyet csak a természet tud rendezni, leforgatni. Levél még van a fán, majd lehozza a fagy s a következő szél. Csak a nap nem segít már.

7 megjegyzés:

  1. Jó ezeket észrevenni, nálunk tegnap végig köd volt. Mára megjött a szél és a nap. Viszont itt egy levél nem sok, de szinte annyi sincs a fákon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsénkre mi teljesen a szélcsatornán kívül esünk. Itt alig lengedezett. Ezért aztán lesz még lombhullás! :)

      Törlés
  2. Válaszok
    1. De még mennyit! Akár egy celeb. :)

      Erről jut eszembe egy vicc.
      Mije lesz a kisegérnek, ha kirágja a búzászsákot?
      .... Nem, nem búzája. ....................Magömlése. :)

      Törlés
  3. A tőled megszokott szép fotók, és írás. Viszont az idő már egyre kevesebbet produkál ilyet. Jön a köd, az eső, a hideg: nem szeretem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm. Lassan tényleg vége lesz, de mifelénk épp enyhült a napokban. Még tán becsúszik pár szép napsütéses, száraz nap. Aztán köd előttem ... ! :)

      Törlés
  4. Búcsúzik az ősz, tartok a rövid szürke nappaloktól, a hosszú éjszakáktól, a bezártságtól........nagyon kicsit sütött ki a nap...

    VálaszTörlés