Általában, nem sok a választás.
Vagy halászlé alap, vagy a macska, legvégül a kuka.
Hallé alappal már bőséggel bírok ezért újfent valami mást kellett kezdenem a "pontybúrákkal", akárcsak a "Halat" cím alatt.
Halászlé unalmas, macskám nincs, kidobni meg sajnálom.
Tisztítás közben ugrott be a csirkeszárny.
Az sem igazán egy tartalmas cucc -ellenben ízletes- mégis számos recepttel bír. A pontyfej leválasztásakor, jön vele a mellső pár uszony egy jó darabnyi hússal. (Kivehető a képen.) Ezeket én le szoktam választani a kobakról, a fejet meg a kopoltyúknál fogva széthúzom s kiterítem.
Így "lapra szerelve" kisebb helyet vesz el. De elvesz! Ámde el nem vész!
Ezen uszonyos daraboktól jött a csirkeszárny vízió.
Fűszerezése: só, őrölt bors és fokhagyma granulátum. Ennyi, nem több. Lehet más is, majd kísérletezgetek ha úgy adódik.
A sütőzacskóba pakolás előtt meghintettem kukoricaliszttel.
Csak keveset belőle, nem beleforgattam. Semmi zsiradékot, folyadékot nem adtam hozzá, van a halhúsban és csontban bőséggel. Sülhet a saját zsírjában, levében. Szépre, ropogósra!
Ne csak illata legyen jó, de a színe is.
Mert: "Vadat és halat, s mi jó falat
Szem-szájnak ingere,"
Nos hát, ennyi! S hogy milyen lett? ... A puding próbája is ... Próbáld ki!
Veránál -Verus konyhája- lezajlott gasztro megmérettetés végeredménye:
Rózának, a -Szőlőhegyi mesék blog írója- gratulálok a győztes recepthez!
Katt ide: - Chilis csirkemell csíkok ....
Micsoda finomság.lehet... Nálunk ha hal..... akkor csak halászlé... hogy miért nem tudom..
VálaszTörlésUgye? Ezt a mindig halászlét unom kicsit én is. :)
Törlés