A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2016. július 28., csütörtök

Motoros ...

Nem vagyok szakértője a légi közlekedésnek, de ha minden igaz akkor ez egy motoros siklóernyő.
Látványos szerkezet. És főleg, zajos.
Nem, nem. Szó nincs panaszról. Felőlem nyugodtan repkedhet, nem zavar és szerintem a halakat sem. Az a tétel, hogy a vízparton erősen kuss legyen, az igaz, de nem annyira a halak végett, mint inkább úgy általában a természet végett és a természetet látogatók miatt.
Azért megy az ember, többek közt azért is, a csendért.

A halakra visszatérve kicsit, nem mindegyiket zavarja a zaj. Gyönyörű csukákat fogtam anno, még mikor voltak, a híd alatt, miközben a hídon dübörögtek át a kamionok. De igen szépen lehetett fogni pontyokat is a balatoni strandok közelében, közvetlen a zajongó fürdőzők mellett. Az amurnak meg mindegy, az a saját árnyékától is elugrik, vagy ha az ember merészel megmozdulni a csónakban vagy a parton. Míg néztem ezt a repkedőt, azon gondolkodtam, vajon egy motoros háti permetező is elhajtaná?
Csak azért, mert azok kis fogyasztásúak. Igaz jobban visít.
Szép a sikló színe. Megy a látogatóközponthoz.
Jut eszembe! Mi a különbség a villamos és a villanyoszlop közt?
................ Mehet?
Nos, a villamos vízszintesen sárga, a villanyoszlop meg függőlegesen magas.

2 megjegyzés:

  1. Ez igaz: mármint a villamosnál.) Azért ez a modern "Ikarus"-kodás nem lehet veszélytelen, és azt gondolom bőven kell bátorság hozzá. Túl azon, hogy neki az egész még hangosabb lehet, bármilyen hiba bekövetkezésénél teljesen védtelen. Olyasmi lehet, mint a motoros bukás, nagyon kicsi az esély a túlélésre.
    Ők tudják, de nekem soha eszembe nem jutna bepróbálkozni, sem most, sem egy másik életben, ha esetleg férfinek születnék.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Abban tökéletesen igazad van, nem veszélytelen.
      Ámbár jobban belegondolva nem mindegy az ember fiának, hogyha már leesik akkor szabadon, vagy bezárva egy pléhdobozba?
      A végeredmény nem kérdés! Mégis! Egy sárkányon, vagy ernyőn lógva én sem tudom magam elképzelni, repülőgépen meg egyáltalán nem aggódtam. Ez a biztonságérzet nem annyira valós mint a képkocsi karosszéria.
      Mellesleg mondva, a világon a legbiztonságosabb dolog a repülés, soha senki nem maradt még odafenn! :)
      Végül, de nem utolsó sorban, igen nagyon örültem Neked! :)

      Törlés