A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (353) Gombák (217) Horgászat (198) Úton (167) Madarak (153) Családi (134) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (70) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2017. december 7., csütörtök

Esővédő Zsöminek

Elkészült Zsömi új esőkabátja.
Ámbár nem csak eső ellen véd, melegen is tart. Jó meleg béléssel készült. Kívül pedig abszolúte víz és szélálló az anyaga.

Már vizsgázott és Zsömi nagy kedvvel hordja ha kell. Ha esik. Vagy majd ha nagy lesz a hideg. Nem vagyok nagy híve a szőrös gyerekek öltöztetésének ezért én nulla környékén vagy száraz néhány fokos hidegben nem öltöztetem.
Nem akarom rombolni az edzettségét.

A korára viszont már tekintettel kell legyünk. Nem mai gyerek.
A 14 életévével már korosnak tekinthető. Fáradékonyabb, romlott a látása, hallása. Kevesebbet eszik, de ez szerencsére nem látszik meg rajta. Olyan szikár mint volt fiatalon. Szerencsére soha nem volt kövér. Soha nem volt bélgép. Soha nem értettük, hogy miként állja meg, de legyen előtte bármilyen finom kaja, soha nem eszi magát túl. Elfogyasztja belőle a szokott adagot és a többit otthagyja.
Visszatérve az egészségére. Egészséges. Van ugyan már kis szív surrogása, de kezelni egyenlőre nem kell. De épp emiatt nem tenne neki jót egy megfázás. Kímélni, óvni kell s ezért kapta az új kabátkát is.
Jó a régi is, csak az kicsit rövidebb és béleletlen. Ez az igazi!
Régi esővédője szolgált mintaként az újhoz, arról lett lekoppintva a fazon, kicsit a hátrésznél és a mellnél hosszabbra véve.
Remek munkát végzett a varrónő. Mintha ráöntötték volna Zsömire! Elsőre!

6 megjegyzés:

  1. Még egy Police felirat jól mutatna rajta. :-) De csini.

    VálaszTörlés
  2. Nem akarja levenni/letűrni magáról? én a szomszéd kiskutyát nevetem mindig, mikor először ráadják a gazdái, elképesztő amit művel, hogy megszabaduljon tőle :D
    Utána megbékél vele, mindig mikor simogatom és alányúlok egy kicsit, olyan jó meleg a kis lököttnek a háta, akkor már biztos szereti :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem. Zsömi nagyon jól tűri. Igen türelmes hozzánk, szerencsétlen hóbortos kétlábúakhoz. :)

      Törlés
  3. Válaszok
    1. Köszönjük! :) Jól áll neki és hasznos.

      Törlés