A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (219) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2021. október 3., vasárnap

Pergetők a vízen + eszement biciklis a parton

2021.10.03. Deseda
XI. Xtreme Daiwa Csónakos Pergető Kupa

Fogást sajnos nem láttam a partról, pedig számos csónakból űzték a ragadozót a Látogató Központ előtti területen is.
Pedig volt szép fogás is, megérdeklődte, viszont beszámolni nem tisztem. Majd a rendezők a deseda.hu-n.

Nagyon más téma!

A parton meg közben kerekeztek a Jetter Sándor kerékpáros emléktúra résztvevői. Anélkül, hogy bántani akarnám a rendezőket, résztvevőket ...

A Fekete István Látogató Központ előtt hajszálon múlott, hogy nem ütötte el a legkisebb unokámat az egyik túrázó. A központ előtt a kerékpárút tesz egy kanyart és kikerüli a főbejárat előtti placcot.
Nem véletlenül!
Mit sem törődve a központ előtt nézelődő gyalogos látogatókat, túrázókat, az egyik résztvevő levágva a kanyart teljes gőzzel hajtott közénk.
Természetesen a kislány kilépett a takarásból és csak a szerencsén, meg a bringa jó fékjein  múlott, hogy nem csapta el. Egy kb negyvennel hasító közel száz kilós eszement óriás.
Igen! Eszement!
Látta a gyalogosokat, nem az a kijelölt nyomvonal, pont az ilyen marhák miatt tiltó tábla is van a szakaszra. Nyert tíz métert? És ha eltalálja a kislányt?
Mindezek betetőzéseként egy "elnézést" szót nem volt képes kivakkantani, hanem elzúgott még vagy húsz, harminc méterre, majd leszállt és aggódva vizsgálgatta a kurva biciklijét amíg mi vigasztaltuk az ijedt csöppséget. Lehet, hogy te is megijedtél, de szar ember vagy!
Az vagy, mert felnőtt ember létedre átláthattad, hogy mit cselekedtél, és bizony kijárt volna egy bocsánatkérés az ijedt kislánynak, szülőknek, nagyszülőknek.
Nem takaródzhatsz azzal, hogy kerülni akartad a konfliktust, mert nem ordítoztunk utánad, nem ráztuk az öklünket, nem fenyegetőztünk.
Vártuk, hogy visszagurulsz "elrebegni egy bocsot", mint ahogy az egy kultúremberhez illik. Nem tetted. Tudod nem csak tudni kell hülyének lenni, de tudni illik elismerni is.

Amúgy azt sem igazán értem, hogy miként szervezik ezt a versenyjellegű túrát arra a keskeny aszfaltcsíkra egy olyan napon, amikor a kedvező időjárás miatt ezrével mennek ki a gyalogosok, "békés kerekezők" ugyanoda.
A gát előtti indítópontot leszámítva sehol egy figyelmeztető tábla, vagy rendező, vagy bármi látható intézkedés arra, hogy itt bíz nagyban nyomják a "nagyfiúk".
Feltétlen meg kell várni amíg baj is lesz?
Ez egyébként vonatkozik bármely napra, mert napi szinten találkozni gyalogosként olyan bringással aki kizárólagos jogot követel magának az aszfaltcsíkra, teljes sebességgel hasítanak és a gyalogost hátulról közelítve sem használják a kibaszott csengőt. Viszont arrogánsak, szemtelenek gyerekkel, nővel szemben is. Ideje volna észhez térni!
Az az aszfaltcsík nem csak egy szűk rétegnek készült. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése