A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (219) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2022. augusztus 1., hétfő

Nézhetek új hobbi után?

2022.07.30.  19:55   Deseda

Egy ilyen naplemente a látványán túl a gondolatok átpörgetéséhez iz nagyon hasznos.

Nekem például az jutott eszembe, vajon nézhetek majd új hobbi után? Esélyesnek látom.

A jövőkép megközelítőleg sem annyira szép mint ez a naplemente. Az eddigi egyszámjegyű inflációk is minden évben elég komoly áremelkedést hozott az engedélyekre is és a vele járó egyebekre is.
Ezt még ugye benyeli az ember gyereke a kedvenc szabadidős tevékenységéért.
Az évről-évre meghozott szigorítások, korlátozások is elég idegesítők. Még ezt is benyeli a magamfajta pecás a hobbiért, a nyugalomért a  Deseda látványáért.

Viszont számolni kell, az eddig is legnagyobb súllyal jelen lévő tétellel, az üzemanyaggal.
Ha az üzemanyagok árát ránk szabadítják, márpedig az lesz a vége csak idő kérdése, akkor bizony az ezer forintot közelítő literár mellett én nem fogom a Desedát látogatni. 
Azt a tételt már nem nyelem be.
Nem nyelem be, mert bizony a horgász azért is megy a vízhez -még az is aki minden halat visszadob-, hogy fogjon. Márpedig a Desedán könnyű beleszaladni a "haltalanság" pofonjába.
No persze lehet havi súlyos ezreket költeni "csodacsalikra", meg évi súlyos tízezreket költeni komolyabb felszerelésekre és akkor talán meg lesz a fogás élménye is, no de ...
No de mindennek van egy határa. Nálam bizonyosan van.
Sajnos most úgy ítélem meg a helyzetet, hogy közeleg a vége.

4 megjegyzés:

  1. Kedves MJ, ha az első nehézségre nem adtad fel, azért várjál még. Menjél tutira (ámbár, amit ez alatt értek, arra én se szívesen megyek).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Várok még kedves Roza, persze, hogy várok. Hisz ez az esztendő, ez a szezon már a kezemben van és az idén eldől sok minden ebben az országban. Tutira megyek és pont azért készülök rá, mert erősen gyanítom a tutit.

      Törlés
  2. Sajnos én sem ilyen öreg korra számítottam.A sok himi-humi a másik átverése életcél lett.Nem ehhez szoktam hozzá,hogy az a hülye,aki normális,a hülye meg az atyaisten

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kevesen számítottunk erre a rendszerváltás után, de a jelek szerint sokaknak mégis nagyon jól jött. Álmomban sem gondoltam volna, hogy a szabad demokratikus út megnyílása után majd visszatérünk a kommunista-fasiszta egyveleg gyökereihez és ez újra tetszeni fog millióknak. Végtelenül lehangoló.

      Törlés