A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. december 8., csütörtök

Dugó, dugó ...

Parafadugó. Úgy nagyjából tizenkét liternyi.
Megvan már tán tíz éve is, hogy csak úgy -egy gyenge pillanatomban- elkezdtem gyűjteni.
A barátoktól is mindig elkértem a dugót, ha nyitottunk egy üveget. Hamar híre ment és Ildikó meglepett egy ötliteres dunsztosüveget is megtöltő mennyiséggel. Már nem is tudom honnét szerezte. Ezzel aztán véget is vetettem a nagy gyűjtésnek.


Eddig a konyhaszekrény tetején díszelgett három teli üveg. Csak foglalták a helyet. Tegnap jött a "szikra", beletöltöm a padlóvázába. A pár szál vékony gyékény meglehetősen üresen hagyta a termetes üveghengert. Most teli van. Megint.
Ezt a hengert anno akvárium céllal kaptam, de nem vált be. Máig nem értem az okát, mert volt benne növény is, vízforgató szűrővel, levegőztető.
Mégis megromlott benne a víz rendszeresen. Felszámoltam hát és tisztítást követően elnyerte a padlóváza "kitüntető titulust". Most már tetszik is.


                         "Hoppá, most figyelj! Minden lukba dugó kell. ...."

9 megjegyzés:

  1. :) Jól néz ki, de azért az akvárium hiányozni fog...

    VálaszTörlés
  2. Ezek kínai dugók? Stup Lee. :)

    VálaszTörlés
  3. Neked van bőven.De most már nehezebben gyűjtenéd össze, mert ez is már műanyag.

    VálaszTörlés
  4. - Nekem is. Egyszer majd összerakok egy szögletest. Már csak azért is,mert megvan hozzá minden "gépészti" cucc, csak medence kell.
    - Hehe. Fav(s)icc!
    - Sajnos igen. "Műanyag parafadugó." Ez olyan vidám kis nyelvi baromság, mint a "beton vasúti talpfa". :))
    - Örülök, ha neked is tetszik. Jut eszembe. Egyszer készítettem belőlük valamit. Valami szokatlant. No majd megmutatom. :))

    VálaszTörlés
  5. Kb 3 éve Szekszárdon jártunk, amikor egy étteremben nagyon jópofa parafaképen akadt meg a szemem, azóta gyűjtöm én is...
    Sajnos nem állok még ilyen jól, de dolgozom az ügyön.
    :)))

    VálaszTörlés
  6. muttertiger/Luca2011. december 12. 9:53

    de jó. sajnálom, hogy a dugók már ritkán készülnek parafából, vagy olyan árkategóriájú borok alkatrészeként található, ami már a kár belénk kategória, max ajándékba esik be néha :).
    én is dolgozom egy dugókból készülő üzenőtáblán, illetve nekem egy jó adag dekorációs célzattal egy nagymama stílusban elkészített befőttes üvegbe van eltéve, rendes kis textil , fodros "sapkával" mint a dugó dzsem.
    a nóta meg: a kislányom egyik nagy kedvence :D

    VálaszTörlés
  7. - Csodaszép dolgokat látni parafából. Nem is beszélve a parafa burkolóanyagokról. Szorgalmas gyűjtögetést. :))
    - Sajna igen, egyre több a műa. dugesz.
    Nekünk is úgy volt eleddig. Régi típusú dunsztos üvegekben és lekötve. Örülök ha meghallgattátok és neki is sikerült egy mosolyt előcsalnom. :))
    - Köszönöm kedves Magdi! :))

    VálaszTörlés