A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (393) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. december 21., szerda

Mi is ez a képen?

Ippeg túl vagyok az elefántok nemi életéről forgatott remekbe szabott rövidfilmecskén az egyik ismert természetfilmekre szakosodott csatornán. Hááát ugye, ... nekik sem egyszerű az élet eme napos oldala sem. Közben "kukkoltam" itt a neten is, mert végül is elégségesnek tartom a félfüllel élvezett kiműveltséget az elefántbikák küzdelmes életéről. Nem szabad ilyesmibe nagyon belefolyni, mert még jó adag kisebbségi komplexus jön össze belőle. :)

Inkább eldöntöttem, engedek a barátságos unszolásoknak és elárulom a kép titkát.
Bár igazából még kicsit akartam várni vele, hátha befut néhány érdekes tipp. Nem, a kép nincs összefüggésben az elefántokkal. Felénk ritka az olyan nagy állat ... testileg nagy legalábbis ritka. Amúgy van. Az igaz, hogy az ő nemi életüket is fel szokták emlegetni egyesek. Na jó! Hagyom az elefántokat.

A kép közepén az a fehéres, rózsaszínes göbös anyag fenyőgyanta.
A fenyő törzséből kifolyt gyanta, ami kint megdermedt kissé.
Látszik a fenyőfa kérge is és a törzsre felfutott borostyán is. Rózsa járt nagyon közel a valósághoz. Ebből lesz a borostyán, csak ki kell várni.
Nekem nem volt annyi időm, majd visszamegyek. :)
Úgy keletkezik a borostyán, hogy a fákról lefolyó gyanta megkövesedik és fosszília alakul ki belőle. Gyantakő névvel is illetik
.

7 megjegyzés:

  1. Nem csak én voltam legközelebb a megoldáshoz(egyébként nem gondoltam volna), de elsőnek érkeztem, én voltam a legkíváncsibb is, érdekes dologgal gazdagodtam, köszönöm.

    VálaszTörlés
  2. Sejtettem, sőt, utoljára oda is írtam...És ezzel a "Ki mit tud ?" véget is ért? Pedig jó játék!

    VálaszTörlés
  3. Akkor 3000 év múlva, ha visszaméssz, küldj még róla új fotókat! Kíváncsi lennék az átalakulási fázisokra is, de nem remélem, hogy minden 100 évben kattintassz rá ugyanabból a kameraállásból. :-)

    VálaszTörlés
  4. - Örülök ha tetszett. Én köszönöm. :)
    - Ok. Igaz. Ez véget ért. Majd keresek még. :)
    - Naná hogy küldök! Száz évente nem ígérem, mert más dolgom is van mint örökké csak fényképezni. :))

    VálaszTörlés
  5. Száz évente, ha nem is lesz update, de az ezredfordulókat nyugodtan megígérhetnéd. Most már érthető, hogy miért nem lettél hivatásos politikus! :-D

    VálaszTörlés
  6. Milyen jó, hogy megtudtam a rejtvény megfejtését.
    Mondtam én, hogy nálad mindig tanul az ember:)

    VálaszTörlés
  7. - Tudtam, hogy Téged nem tudlak "megtéveszteni". :)
    - Mindig nagyon kedves vagy Magdi! :)

    VálaszTörlés