A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2012. március 30., péntek

Harcsa

Kicsit elmaradtam a héten. Kihasználtam a szép időt, megfogadtam Magdi jókívánságát és ringatóztam a megújult, "Átalakítás" utáni csónakban.
"Túl is ringtam" magam.

Ismételtem bebizonyosodott, a hosszan tartó üldögélés nem az én műfajom. Csütörtökön már úgy "megmacskásodott" a lábam, majd ordíthatnékom támadt. Mára már tökéletesen megértem a kódexmásolókat. Nem csoda hogy állva dolgoztak!
Horgásztam, reggeltől késő délutánig. Fogható a ponty, a keszeg, a kárász. De a harcsa is. Harcsafogó verseny is lesz a Desedán.
Igazából azért voltam kint ilyen sokszor és hosszan, mert én is a harcsafogást erőltettem. Összeraktam egy harcsázó készséget és szorgalmasan tanítottam úszni a keszegeket. A horgászatok végeztével aztán el is eresztettem a "tanoncot". Megszenvedtek a szabadságért. Csekély a sérülésük, kiheverik. Viszont harcsát nem csaltak a horog közelébe. Azért fogtam.
Csak látszólagos az ellentmondás. Pontyozóval akasztottam. Vannak is, kik gilisztacsokorra esküsznek. Szép, vastagra hízott gilisztákra. Hetven centi és 3,8 kg a fogott harcsám. Nem nyernék vele versenyt, de én örültem neki.  Már nem mondhatom rá, tepsiméret, mert nincs akkora és a sütő is kisebb. Kétszer is kitelik majd belőle a tejfölös harcsapaprikás.
Legközelebb mutatok szép pontyot, kárászt, keszeget.
.

11 megjegyzés:

  1. Tejfölös harcsapaprikás, nyammm... Utoljára Tiszacsegén a halászcsárdában ettem tavaly nyáron.

    VálaszTörlés
  2. Hű, ügyi vagy! A tejfölös harcsapaprikás nagyon finom....az ülve dolgozás tényleg fárasztó, én is állva festek, csak a többiek nem értik miért?

    VálaszTörlés
  3. Ó de ügyes vagy...
    Szép horgászos hétvégét!
    Jó étvágyat a harcsapaprikáshoz!

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok Neked! Azért én kicsit sajnálom a halacskát, úgy a szívem "legesleg" mélyén-, de azért szeretem megenni is!

    VálaszTörlés
  5. Szép napsütéses hétvégét kívánok és jó fogást.

    VálaszTörlés
  6. Ügyes vagy :)
    Vidám szép hétvégét kívánok Neked :)
    Üdv : Myra.

    VálaszTörlés
  7. A pecázás anno, nekem túlságosan ingerszegény sport volt. Fenékkel bírnám. (Edzésben vagyok.) Halat, harcsát stb szigorúan emberbaráti szeretetből, szeretem.

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm a látogatástok, a kedves szavakat, elismerést és biztatást. Remélem lesz még mesélni valóm harcsa ügyben is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy megfogadtad a tanácsom:)
      Látod milyen ügyes vagy, soha nem térsz haza üres kézzel.
      A természet mindig, de mindig megajándékoz valamivel:)

      Törlés
    2. Várom az újabb mesét.

      Törlés