A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (395) Deseda (359) Gombák (220) Horgászat (201) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (101) Kvár (96) Zsömi (96) D.arborétum (76) Kedvenceink (75) Állati (75) Somogyban (74) miEz? (68) tréfás (64) virág (54) "Állati" (52) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2012. április 1., vasárnap

Medvehagymás ...

... rácponty.
Nem az én alkotásom. Melinda remeke.
Tegnap voltunk medvehagyma túrán, majd arról is beszámolok alkalomadtán. Főleg, mert egy új helyre -nekem új- leltünk útközben. Gyűlnek a képek, a mesélni valók és én ismét egyre nagyobb lemaradásba kerülök.

Tehát: rácponty medvehagymás ízesítéssel.
Egy réteg füstölt szalonna, rá egy réteg karikára szelt előfőzött krumpli, egy réteg hagymakarika, egy réteg paradicsom és paprika karikázva, végezetül padlizsán karikák. Jó vastag derékalj.
Tejföllel meglocsolni és megszórni apróra szelt medvehagymával.
Erre -a megvetett ágyra- fekszik a ponty. Takarónak pedig kap még egy réteg tejfölt medvehagymázva és kakastaréjra szelt húsos szalonnát.
Könnyű takaró, hisz tavasz van. Sütőbe be!
Mennyei volt. Íze is, illata is.

A ponty -a vetett ágy előtt- lapra szerelve, beirdalva, sózva, citromlével csepegtetve és őrölt borssal meghintve eltöltött bő egy napot a hűtőben.
Na ezért kellett a vetett ágy! Átfázott szegényem.

Második fogás pedig nem a nyafogás. De nem ám! Hanem ropogósra sült krumplis pogácsa. Naná! Medvehagymás.
Jut eszembe. Az idén is lemaradtunk az Orfűn megtartott hagyományőrző programról: a  "Medvehagyma Fesztivál"!

13 megjegyzés:

  1. Uhh! Jól néz ki! Mind a két fogás príma, de a pogácsát különösen megkívántam.... :)

    Mi is eltettük a medvehagymát, már csak egy kisebb adag szárítódik! Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Melinda mindig remekel:)
    Gyönyörűen néz ki ez az ételkülönlegesség, az íze is nagyon finom lehet.
    Szeretettel üdvözöllek benneteket.
    Magdi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönet kedves Magdi és üdvözlet neked is. :))

      Törlés
  3. Fínomságos!

    Nincs neked határidőnaplód, amibe bejegyzed a fontos eseményeket, az ember feje nem káptalan.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A képek a határidőnaplóm. Mikor nézegetem őket eszembe jut róla a sztori.
      Korábban azt csináltam, hogy beillesztettem a képet egyből a blogba és pár sort írtam mellé, majd eltettem piszkozatként. Mostanság ez is elmarad valamiért. :)

      Törlés
  4. Nagyon jól néznek ki :) Egészségetekre :)

    VálaszTörlés
  5. Dicséret Melindának, én nem igazán kedvelem a halat, de ezt olvasva megfordult a fejemben milyen jó lenne megkóstolni.
    A másik dicséret a kitűnő képekért és bejegyzésért, téged illet:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönet az elismerésért! Más fajta halból is jó. :)

      Törlés
  6. Na Jóskám! Jól „kibabráltál” velem. A látottak miatt átmentem Pavlov kutyájába. Muszáj lesz szombati pogácsával az egyre növekvő nyáltermelésemet lecsillapítani, csak ezzel, mert hal az nincs. A képernyőt meg higiénés okokból nem célszerű nyalni. Pedig a látottak alapján legszívesebben azt tettem volna.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Küldenék szívesen, de hát a posta lassú a hal romlandóságához képest. :))

      Törlés
  7. Ó, de guszta...a medvehagymás pogácsa receptjét, ha lehetne....

    VálaszTörlés