A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2012. december 21., péntek

Világvége ... világbéke

Olyan világvége hangulatban ébredtem.
Ti nem? ... Na jó! Nem ma kezdődött.
Nem is tegnap. ... Na de tegnap!
Hát kérem szépen, az maga volt a csúcs.

Ez nem, nem olyan világvége.
Nem szakad ránk az ...
Na de hogy rájuk sem!
Ez egy ciklus vége -nagyon remélem is hogy így lesz-, ami katasztrófák sorával fejeződik be. ...
Nekem véstétek ezt kőbe? Szép tőletek -de megbocsássatok már-, vésetetek nélkül is tudom. Látok, hallok és sajnos ők is beszélnek.
Rossz következtetésem van. Majd ha olyan világvége lesz, mikor a katasztrófák okán az emberiség nagy része kihal, hát akkor jön el a világbéke. Sajnos azt nem Sandra Bullock fogja hirdetni! (Beépített szépség)

Más. Jövetelem oka. Biztos kormányzati forrásból származó hír, hogy a vezetés új alapokra helyezi az elkövetkezendő években a Balaton stratégiát. Ráébredtek, hogy a mostani módszerekkel sem az illegális part és nádas, vízterület és egyéb foglalásokat nem tudják megakadályozni, de a partrongálásokat sem és ami a döntő, egy egységesre szabott tarifa rendszer sem érvényesíthető amivel jelentősen lehetne duzzasztani az állami tárcát.
No és a párt elszámolás alá nem vonható .... Ugye érthető?

Ezért hát az új koncepció: -bedeszkázzák a Balatont! ... Döbbenet!

Megpróbálom -persze a teljesség igénye nélkül - érthetően összefoglalni a lényegét. Tudom, számos kérdés merül majd fel még ennek kapcsán.
Minden szépítés nélkül a lényeg bizony az, bedeszkázzák a vízfelületet. Természetesen, mivel ez stratégiai gazdasági körbe tartozó döntés, ezért nem lesz pályáztatás. A kivitelezői kör adott. Pártkasszába is! Ezzel a lépéssel ugye megakadályozható, hogy bárki embernek fia anyagi hozzájárulás nélkül használja a nemzeti kincs vízfelületét. Lehet majd bérelni -különböző időtartamokra és összegekért- horgász lékajtót (kerek), fürdőző csapóajtót (négyzetes) merülőknek, fürdőző folyosónyitót (hosszanti) úszóknak.
Napozni csak legalább egy merülő ajtó bérléssel lehet majd.
Nem lesz tiltva a csónak és a vitorlás használata sem, csak épp némi átalakítással. Ballonos kerekeket kell felszerelni a zajkeltés csökkentésére és természetesen a tulajdonos költségén. Csónakos csak egy legalább lékajtó bérléssel futhat ki, a vitorlások bárhol, bármikor, bármely céllal. Nem csekély összegekért! Motorcsónak használata továbbra is tiltott, kivétel a deszkamentő szolgálatok hajói.
Azért maradnak nagyobb nyitott vízfelületek is, mit egyedi elbírálás alapján a kormány ... elnézést kérek a botlásért a kormányfő saját hatáskörben bírál el. Ott ringhatnak majd a kivételes (kivételezett) hajók. Nagy pénzekért. Nagyot a kasszába -na ugyan melyikekbe?- és ringhat a hajó. Sőt! Még nagyobb összegért akár úszhat is valamennyit. Ezt úgy oldják majd meg, hogy zsalus módszerrel egymás alá csúsznak a takaródeszkák és a hajó elhaladtával automatikusan zárnak is. Fénysorompó vezérlés. Szükséges ez az illegális vízhasználatok elkerülése okán. Nyitott víz őrizetlen nem lehet!
A vízi élővilág fényellátását egy monumentális tükörrendszer beépítésével oldják meg. A természetes fényt veretik a fenékre és onnan sugárzik vissza. Ezzel ugyan megfordul a halak élete és a mostanihoz képest háton fognak úszni. A mennyezetet fogják aljzatként érzékelni. Nem ismeretlen ez, vannak tengeri barlangok is, hol így élnek a halak.
A pecások és horgászmódszerek meg majd alkalmazkodnak. Amúgy is változik a tendencia azon a területen is. Nem csak a Balatonon, másutt is. Tarthatatlan, hogy mindenki csak viszi a halat. Az új elképzelés szerint ki mennyit visz, annyit telepíteni is köteles. Egy példa. Egy kétkilós ponty kifogása csak akkor jogosít az elvitelre, ha helyette kettő darab egykilóst telepít a horgász.
Ezen rendszabályok betartására egy rém egyszerű megoldást alkotott az illetékes tárca. Az egész tavat bekerítik és a deszkázatra lépni, vagy arról lelépni csak és kizárólag a kormányzati fizető kapukon -máris van beceneve: zsebelő zsiliprendszer - keresztül lehet.
Persze! Tudom! Számos kérdés merül fel és sok dolog még tisztázatlan, információk még hiányoznak. Elnézést érte, de adat, idő és hely hiányában most csak rávilágítani kívántam a tervezetre.
Felesleges tiltakozni, mert .... leszarják. Mint általában.
Ők igen. De a hattyúszar kérdés ezzel megoldódott. Nem juthat a vízbe.
Ugye hogy mindennek van jó oldala is. Még ha szarügy is!
.

19 megjegyzés:

  1. Óóóóó! A Balaton. Még ifjúi hévvel mint lokátoros kezdtem a pályám. (Ez akkor volt, mikor még minden "rendvédelmi" dolgozó "Kádár huszár", hazaáruló és ingyenélő volt. (Répássy és stb.)
    Megjegyzem annyit azért magukba szívhattak volna a gyűlöleten kívül is, hogy a katonák nem rendvédelmi, hanem honvédelmi dolgozók voltak.
    E kis kitérő után folytatva az eredeti mondandóm. Volt egy álmom. Uszálylokátoros őrs telepítése a Balaton vizére.
    Így könnyebb lenne megvalósítani, ideje lenne elővenni a tanulmányokat, annyi módosítással, hogy NATO lokátort telepítsenek. Evégre az EU megmentése, kisegítése, nekik nyújtott példa után most már a NATO-nak is kell mutatni valamit.

    VálaszTörlés
  2. Világvége. Valóban.
    .... de akkor is boldog Karácsonyt!

    VálaszTörlés
  3. Boldog Karácsonyt! Világ vége hangulatú kis pajtás :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már elmúlt. Elmúlt dél. :))
      Boldog Karácsonyt! :))

      Törlés
  4. Nagyon boldog Karácsonyt kívánok!
    Szeretettel.
    Magdi

    VálaszTörlés
  5. Hú, amit terveznek " ott fenn" nekünk, az még a világvége hangulatunknál is rosszabb.
    Igazad van felesleges tiltakozni,... azt hallanak meg amit ők akarnak.
    Azért a kiskapuk mindig, mindenhol megnyílnak.
    Én más csak a napokban gondolkodok, mert a jövő???
    Kívánom, hogy legyen gondűző és horgászszerencsés évégi napjaid.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha megvalósítani is hagyjuk nekik akkor igen. De!
      Tervek azért kellenek, hogy legyen mit módosítani.
      Nosza! Módosítsuk. Előszörre a tervek készítőit. :)
      Boldog Karácsonyt! :))

      Törlés
  6. Örömteli,Boldog Karácsonyt kívánok!

    VálaszTörlés
  7. Áldott, békés, örömteli és boldog karácsonyotok legyen!

    VálaszTörlés
  8. Boldog karácsonyt kívánok. A legszebb percek nyilván majd a pici lánnyal töltöttek lesznek ezen az ünnepen, úgyhogy kívánom, hogy ezekből jó sok legyen. :)

    VálaszTörlés
  9. Na ettől, még a maják is pördülnének vagy hármat a sírjukban! Ne a világnak legyen vége, mi emberek legyünk jobbak! Boldog Karácsonyi ünnepeket kívánok!

    VálaszTörlés
  10. Kellemes, békés karácsonyi ünnepeket kívánok!

    Szeretettel:

    „Batorba” Csilla

    „Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája.” Csitáry-Hock Tamás

    VálaszTörlés
  11. Thank уou for the auspicіοus ωriteup.
    It in truth used to be a enteгtainment account it.
    Glance аdvanсed to mοrе brought agгeeable from yоu!
    Bу the way, hοω can we сommunіcate?
    Feel free to surf my blog Recommended Web-site

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm kedvező véleményed.
      Magyar nyelven tudnánk kommunikálni, nem beszélem az angolt. .))

      Törlés