A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2013. március 27., szerda

Fehér világ

Ígérem, decemberig -már persze ha akkor is lesz hó- nem foglalkozok többet a téllel. Most utoljára. Csak itt, csak most, csak nektek! Azért azt el kell ismerni, ez a kései havazás kellemetlen ugyan de szép.


És főleg kiérdemeltük.
Merthogy a klímaváltozásnak, globális felmelegedésnek egyik velejárója lehet -és az elkövetkezendőkben is- az ilyen és hasonló szélsősége eltolódás.
No igen. Eltoltuk, most eltolódik!
Ha így maradna még kicsit -de az előrejelzések mást jósolnak- akkor az örökzöldeket leszámítva esetleg még fagyöngyöt lehetne tépni a húsvéti nyúlfészekhez.

De nem marad. A hét második felére már felmelegedés várható, majd eső és ez az eső Húsvétra is várható.
Márpedig akkor gyors lesz az olvadás. Ha ez a roppant hótömeg napok alatt elolvad, akkor biztosra vehetőek az árvizek, belvizek, nagy valószínűséggel az egész ország területén és minden vízfolyáson. Lehet rákészülni! (Fehér képekhez katt: Ide!)

5 megjegyzés:

  1. Ó igen, hajlamosak vagyunk szidni, és haragudni a hóért, aszályért, szélviharokért, extrém melegért, hidegért. Pedig valóban csak magunknak köszönhetjük, és engem elszomorít, mennyire kevesen értjük ezt még mindig...
    Azért kicsit jobban örülnék, ha Hajnalka kecskénk nem a hóban ellene, de el kell fogadnunk ami van. és a téli táj olyan szép, még akkor is, ha már március vége van!

    VálaszTörlés
  2. Vitathatalan, a friss hó mindig gyönyörű, még ilyenkor is, persze már nekem is elegem van belőle:) Épp a napokban olvastam egy cikket a Golf áramlatról, a változásokról, elég sokkoló volt, ki tudja mi lesz itt még. Kellemes, szép húsvétot kívánok Neked és a családnak, remélhetőleg tavaszias idővel:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépek a képeid,mint mindig! :)

    VálaszTörlés
  4. Télen, nyáron gyönyörű fotókat találok nálad kedves Józsi!
    A tavasz mindenképpen eljön:)

    VálaszTörlés