A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2013. március 19., kedd

Tervezői lelemény

Elég a hóhelyzetből és elég a mutogatásból. Ámbár ezt a járdát is le kellett takarítania a lakóközösségnek. Mégis ... Más!
Mindig is "csodálattal" adóztam, adózok a mérnöki, építészi s egyéb szakmák leleményei előtt.
Íme egy jó példa erre s majd "hozok" még hasonlót, s más területekről is. Olyasmi ez, mint a "pocsék áruk .." Ez a járda meglehetősen keskenyre sikeredett a rajzasztalon. Aztán a keskenység fölé még sikerült odarajzolni az építésznek az erkélyeket, amelyek alsó széle nekem vállmagasságú. Majd jött egy másik rajzmester és a haladható sáv közepébe berajzolta a világító oszlopok helyét. A papír meg szent!
A papír "hétszentség" hogy szent, mert a kivitelezés így is valósult meg, senki nem vette észre, vagy ha észrevette, akkor a bátorságot nem vette ahhoz, jelezze valami illetékes felé, ez nem jó! Nemhogy nem jó, ez baromság!
De ha már így van ....
Akkor javasolnám a felfestést. Mint a kerékpárosok érdekében a piktogramos sávok. Az erkélyek alatti sáv lehetne a "kapaszkodó sáv", a négykézlábra utasító piktogrammal. Ez ugye a bizonyos állapotot már elérők sávja lenne, kik amúgy tuti hogy beleakadnak az oszlopokba. A maradék rész, középütt az oszlopokkal pedig ügyességi és edzősáv lehetne. Például futóedzéseket lehetne tartani a leendő focisták válogatásához. Mert ugye aki nekiszalad az oszlopnak az hátvéd pozícióra alkalmas, aki kikerüli, az meg lehetne a csatár.
A mezei gyalogos pedig a vállszélessége függvényében választja meg az áthaladás módját. Keskenyebb adottsággal az erkély és oszlop közt, mert a kétajtósak megszorulnak, a kigyúrtabbak pedig a parkoló felé, feltéve ha a kocsik orra nem lóg be a maradék kis sávra. Akkor pedig nem marad más, mint lapjára fordulni az oszlop és erkély közt.
Ezt a haladási módot pedig az oszlopra szerelt táblával lehetne javasolni. Lehetőleg jó széles táblával és úgy homlok magasságban felcsavarozva.

6 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Ennél csak az jobb, mikor az úttestre bökik le a villanyoszlopot. :)

      Törlés
    2. A mi városunkban ilyen is van.((

      Csak azt sajnálom aki oda tervezte az nem igen közlekedik arra naponta. ((

      Törlés
  2. Nagyon Boldog Névnapot kívánok!!!!!!!!!!!!!!
    AAAAAAAzé kicsit megembereltétek magatokat.... kicsit hideg ,kicsit szeles,,
    "szitás" zsákba hoztátok a meleget....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm! :))
      Ez most amolyan ritka szövésű csalános zsák. :))

      Törlés