A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (393) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (15) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2014. április 1., kedd

Harcsa, pergetve

Ma szabadult fel a csuka a tilalom alól, úgy gondoltam ideje alapos próbának alávetni az új pergető felszerelést. Anno, "Az idő ..." címet viselő elkövetésemkor utaltam arra, majd ha ideje lesz megmutatom az ajándékomat is.
Eljött az ideje!
Egy új pergető orsót kértem, mert szétdobáltam az elődjét. Miközben a kínálatot gusztáltam, Melinda a horgászbotokat nézegette.
Igen jó szemmel, kiszúrta a képen látható pálcát. Megkaptam tőle azt is! Névnapomra pedig, megajándékozott a felszereléshez hozzáillő, fonott pergetőzsinórral is! Aranyat ér az ilyen asszony!
Összeszedett nekem egy aranyat -de legalább is harcsát- érő szettet.
Csukát is sikerült egyet felpiszkálni, de nem ragaszkodott hozzám, s igen hamar faképnél hagyott. Ugyanott, volt egy igen kemény rányúlás úgy tíz körül, de elmaradt az is. Nem hagyott békén a bennem csörgedező pergető vér és visszanéztem a déli harangszó után. Érdemes volt!
Alaposan megdolgoztattuk egymást és egyesült erővel a pálcát. Remek és sikeres vizsga! Igen jól dolgozik, az orsó szintúgy! Összeillő páros.
92 cm és 7,3 kg a hosszú bajszú.

10 megjegyzés:

  1. Eeeez már igeeen! Gratulál az egész családunk Neked és Családodnak! ;-)

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok! Már rég vártunk egy ekkora harcsára.... :) Hallom Médi látta élőben is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Látta, de nem nagyon izgatta fel. :)

      Törlés
  3. Hű Gráci...mondták annak idején a "Pesti háztetők " filmben az akkori fiatalok,amikor egy jó csajt megláttak. Ugyanilyen feldobódva nézem e gyönyörű harcsa példányodat ( csak egy icipicit irigykedem,azt is jóindulatúan). A család azt hiszem minden rezdülésed ismeri,úgyhogy neked "csak" a végeredményt kell "produkálni,(hát az se egy piskóta helyzet). Gratulálok!!! Rá kell hajtanom,hogy én is érezzem az adrenalin szint növekedést ( ne csak mindig a vérnyomás legyen magas).

    VálaszTörlés
  4. Gratulálunk!!! Holnap mély interjú a történtekről :) S&M

    VálaszTörlés
  5. Gratulálok! A feleségedhez, tudom meg is becsülöd. Tenném ezt a fogáshoz is, de egy kicsit sajnálom a halat. Tudom, ez az élet rendje, meg szeretem is a húsát, de...

    VálaszTörlés