A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2014. december 8., hétfő

Éti csiga

Van egy nagy előnye, ha éti csigát óhajtunk enni, nem szalad el mint mondjuk az üregi nyúl.
Viszont van egy nagy hátránya is!
Hiába, hogy könnyű elfogni, utána három napra bé kell zárni s étlen-szomjan tartani.

Másik nagy hátránya, elevenen kell őket forróvízbe dobni! Hallottam én már hasonló eljárást.
Nagyanyám mesélte anno, a gróf uraknak úgy készítették el a folyami rákot, hogy a megfűszerezett forrásban lévő vízbe elevenen kellett béhajigálni a rákokat. Mondta attól lett szép vörös a színe.
Ha belegondolok, ebben lehet valami, mert nekem is rendesen vörösödött a kezem mikor megforráztam. De még a fejem is vöröslött, pedig azt nem is érte forró víz.
Nagyapám meg azt mesélte, az ő gyerekkorában, a nincstelenek úgy készítették meg a sündisznót, hogy azt elevenen vetették tűzre leégetni a tüskéit. Utána könnyebb volt pucolni.
Na jó! Illetve a fentiek nem jók!
Van egy egyszerűbb recept. Az úgy kezdődik, menj be egy üzletbe s végy kész éti csigát. Általában egy adag egy tucat.
Ennek is van hátránya, mint mindennek. Sem folyami rákot, sem sündisznót nem lehet kapni készen. Ha lenne is -de kétlem-, nem találtam.

9 megjegyzés:

  1. Szívós falusi jányként mindenevő vagyok...de ezt (jajjj) nem! :))
    A gondolatra is libabőr lettem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor számodra bizonyára nem ismeretlen a disznóölés. Ettél már nyersen sertésbőrt? Természetesen a perzselt bőr a kiváló, enyhén sózva. Mondjuk szívós, de jó bőr!
      Bocsánat! Ezt egyszerűen nem bírtam kihagyni. :)
      De viccet félretéve mennyivel jobb a polip? Ettél már?

      Más. Most néztem vissza s vettem észre hogy csak akartam kérdezni merre kirándultál? Már persze ha nem titok? Van blogod? Nekem azt jelzi van Blogger-profilod csak nem tetted nyilvánossá. De ha titok, ok. Akkor sincs harag. :)

      Törlés
    2. most hogy belegondolok: igen, gyerekkoromban ettem perzselt disznóbőrt, bár most már valószínűleg öööö.... finoman fogalmazva: nem fogadná be a gyomrom :D

      Semmilyen tengeri herkentyűt nem tudok megenni. A polipot sem..
      Írnék, ha tudnék egy email címet, ami publikus...többi válasz ott :)

      Törlés
    3. Oké! Ippon! Ott a pont! :)
      (csak azt tudnám, mikor matattam ki a pipát?)

      Törlés
    4. bocs, nem nyit nekem az az alkalmazás...bodzavirag45@gmail.com

      Törlés
  2. Hááát, ha ez a kép általad készült, akkor Te ezt meg is etted. Eddig szívesen fogyasztottam én is az általad előnyben részesített ételeket. Értem én, hogy az életben mindent ki kell próbálni! Na de eeez? ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bevallom! Enyém a kép s bíz megettem. Megettük. Testvériesen elosztottuk Szabolccsal. Bocs! Nem testvériesen, hanem fele-fele.
      Az túlzás, nem részesítem előnyben, mert semmi különleges. A csigahús elmegy, a fűszerezett vajas szósz nem rossz, de nem is nagy durranás.
      Ja,ja! Mindent ki kell próbálni. Azért sáskát nem ennék nyersen. Pirítva már elgondolkodtató. :)

      Törlés
  3. Maradok a parizernél....az legalább műanyagból van..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még ha műanyagból volna! De sajnos nem. Egyszer elkövettem azt a hibát, hogy megnéztem a gyártását. :)

      Törlés