A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2015. január 28., szerda

Orchidea

Ami késik, az  ... Ugye?
Én most kicsit késtem.
Ippeg egy hete, hogy megígértem.
Ippeg! Szép szó. S vajh hányan ismerik?
Kedves Vera! Íme, a beígért képek.




Úgy tűnik, jól érzik magukat.
Talpuk alatt a radiátor. Ez már tán a harmadik virágzásuk? Nem is tudom.



Még van hová fejlődni, s fejlődnek is. Emez, itt a harmadik képen, még csak a bimbódzó állapotánál tart.
A sarokba állított még ott sem.
De! .....
Ami késik, nem múlik!

10 megjegyzés:

  1. Nagyon köszönöm! Valóban nagyon szépek...Most mondjam hogy irigy vagyok????????????,,Egyiket teljesen megöltem, de nem dobtam ki... nem tudom mire is gondolok, hogy ki hajt még... a másik csak zölddel.... a harmadik meg gondolkodik... Minden nap megnézem... hátha hoz bimbót......

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen! Egyszer csak felélednek. :)

      Törlés
  2. hát ez a virág is egy úrhatnám kényes növény, mégis elkezdtem felfigyelni rá, nem másért, de a zongoránk tele lett ilyen titkos, de nem firtatott helyekről beszállingózó orchideákkal, persze a feleségem révén (félreértés ne essék, nem nekem szánták), és az elvirágzott növények sorsa a kuka lenne, ha nem állnák a pártjukra. Nézem őket és azt mondtam kezdeni kéne velük valamit, nem más de vonzódom a reménytelen esetekhez, mint vaspor a mágneshez. És pont az vonz ebben a dologban, hogy komplikált növények...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kényesek, komplikáltak valóban. Állott esővizet isznak, radiátoron telelnek, sok fényt kérnek, de már fenyőkérget is gyűjtöttem nekik. :)

      Törlés
  3. nekem is virágzik mind a kettő, pedig szegények repültek párszor az ablakpárkányról.:-)Én rájöttem, télen a radiátor felett, és világosban érzik jól magukat.Akkor virágoznak. Nyáron megkint, és keveset kell locsolni őket, főleg, ha alulról nem kapják a meleget.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy, úgy! Meleg, fény és kevés víz. :)

      Törlés
  4. Szépek! Nekem is van belőle néhány. Viszonylag könnyen lehet őket újra virágzásra bírni, nekem most három is próbálkozik..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor hamarost gyönyörködhetsz bennük. :)

      Törlés
  5. Nekem megfagytak a majkenyér bokraim, túl későn hoztam be. A zömét meg otthagytam Budafokon. A szerencsétlen kis kaktuszom virágozgat most is. Inkább gyönyörködöm a Tiédben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Telitalálat! Nálunk a majomkenyér sem és a kaktuszok sem élnek meg. Nem is értem!

      Törlés