A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2015. április 18., szombat

Vargányás harcsa krémleves

Elkövetés tárgya: harcsa krémleves vargánya ízesítéssel.
Elkövető: Meli mama
Társtettes: Józsi papa
Elkövetés módszere: ... hosszú lesz.
A harcsát bevallom!
Egészen a becserkészéstől kezdve, az elejtésen át, az ölési cselekményen keresztül, a darabolós ...
A harcsatisztítás elkövetési módszerétől megkímélek mindenkit. Aki tudja, azért tudja, mert már elkövette s neki mindegy, aki még nem elkövető, jobb ha nem is ismeri meg a piszkos módszert.
Nekem, többszörös visszaesőként is, egy borzadály!
A szétkapott áldozat csontozatából s fejéből készítettem egy alaplevet. Belevaló ízesítésnek egy megtermett sárgarépa, egy fehérgyökér, egy tenyérnyi karika zellergumó, só. Hosszú főzés, míg minden megpuhul.
Csont s kísérők egyaránt.
A csontvázról leváló (lehúzott) húsokat a zöldségekkel együtt rúdmixerrel pépesítettem, hozzáadtam a csontléhez s krémesre turmixoltam.
Innét, a folytatólagosság, az elkövető felelőssége! Az ízek beállítása nagy felelősség, nagyobb mint a piszkos meló. Az ízek után ítéltetik meg az elkövetés tárgya. Ez egy sikeres elkövetés volt!
Meli mama, az előre leáztatott szárított vargányát késsel apróra szelte s az áztatólével együtt a sűrű léhez társította. Ízesítésnek őrölt bors, csipetnyi őrölt paprika, ízlés szerint. Míg felforrósodott s értek az ízek, feldarabolta a harcsa máját s némi egyéb halbelsőség ( haltej s egyebek, de ikra nem) kíséretében a krémlébe helyezte. Újabb hosszú főzési idő.
A belsőségeket mindenképp -de amúgy az egészet- érdemes hosszan főzni, egyrészt az eltarthatóság, másrészt az ízek összeállása okán.
Ámbár az is igaz, nem kell ezt hosszan eltartani, hamar el lesz tüntetve minden az elkövetésre utaló tárgyi bizonyíték.

4 megjegyzés:

  1. Ügyesek vagyok!:) Te, mint társtettes is, a kedves Feleséged úgyszintén!:) Egymás nélkül nem sikerülhetett volna! El tudom képzelni, mennyire finom lehetett...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm az elismerést! Melindának is átadtam! :)

      Törlés
  2. Ezt a harcsakrémet én is szívesen megkóstolnám. Kár, hogy nem vagyok egy vérhorgász.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Adnék fel postán, csak hát romlandó.
      Én vén és vérhorgász vagyok. :)

      Törlés