A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2016. május 25., szerda

Heten ...

Heten, mint a gonoszak. Pedig nem azok. A kis rútak.
Na, azok aztán végképp nem! Ők itt, kérem tisztelettel, az Aszalói-ágban fészkelő pár s a már kikelt kicsinyek.
Talán ha egyhetes fészekalj.


Ők "Napsütötte fészek" szülöttei. Hét kis pelyhes.
Nagyon barátságosak. Meglehet, ebből még lesz kellemetlenségük.

A mai nap is, odaúsztak két parti horgász botjai alá s még elüldözni sem tudták a sporttársak. Rendesek voltak, mert bántani nem akarták a családot, csak hessegették őket minden kezük ügyébe eső cuccal. Nem mentek. Bíz így van ez, ha a pecás, jól megszórja a vizet kukoricával s ott a hattyú nyaka leér. Csak mások meg, esetleg, ...

6 megjegyzés:

  1. Nem is tudom, hogy tudja egyáltalán bántani valaki?? annyira szépek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt én sem tudom. Viszont ma már csak hat kicsi van. Beszéltem egy sporttárssal, tegnap még megvolt mind. Vagy madár vitte el, vagy harcsa? Ki tudja? Legfeljebb ha ők.

      Törlés
  2. Csodás. Nem is meséltem a blogomban, csak most jutott eszembe, hogy a télen nálunk (Tolna m.) is áttelelt egy pár hattyú, a belvíz alkotta kis tavon. De itt még sosem láttunk hattyút, se tavon, se vize. Mindenesetre örültünk nekik és reménykedünk, hátha nem mennek messzire. Van itt is horgásztó, azt könnyen megtalálhatják.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha ott maradtak a tavon, akkor mára már kicsinyeik vannak. Egy jó kis séta fényképezőgéppel? :)

      Törlés
  3. Nagy szerencséd van ezekkel a madarakkal. Én szinte karnyújtásnyira meg tudtam közelíteni a sasokat, de ha kezemben a fényképezőgép, akkor csak a levegősuhogást tudom elcsípni, az meg nem látszik a fényképen. Biztos sorozatlövő fotomasinákkal ritkítják őket errefelé.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hattyúval könnyen vagyok. Békések, barátságosak. Meg oszt ismernek is. Még most is, hogy féltik a kicsinyeik, rám úsznak s odaállnak a csónak mellé pár méterre. Hátha kiejtek valami finomságot a csónakból. :)

      Törlés