A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (336) Deseda (246) Úton (157) Gombák (154) Horgászat (131) Madarak (131) Családi (127) Gasztronómia (104) Vártúrák (104) vegyes (99) Gépek (98) F-1 (94) Zsömi (92) Kedvenceink (75) Kvár (70) miEz? (65) tréfás (58) D.arborétum (57) Somogyban (57) Állati (52) virág (48) "Állati" (47) St.földön (45) +jegyzÉs? (43) Veterán (36) feljegyzÉs (35) vitriol (31) Királynő (30) Történetek (28) görBee (19) Hadban (15) retro (14) Három kérdés (11) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Balaton (2)

2017. okt. 31.

Viharkár!

Nálunk a Desedán szerencsére nem ütötte meg a szél ereje
az orkán szintjét, de azért fújt. Izmosan fújt.
Nem hallottam, hgy a belügyminisztérium felhívással fordult volna a tavon cirkálók felé, hogy gond esetén: -üljön át egy másik csónakba!
Pedig ugye ...
Ennek a fehérnek a gazdája szegény nem járt jól, ő míg ki nem emeli, majd meri belőle a vizet addig csak másikba tud beülni. Valószínűleg nem is tudja, fel akartam hívni telefonon, de a névtábla víz alatt lehet. Amennyiben van rajta.
A kék az kicsivel jobb. Beleülni abba sem nagyon érdemes, ha mégis akkor mellesben. No de minek? Régóta árválkodik, valami hosszan tartó elfoglaltsága lehet a gazdájának, remélem az s nem rosszabb! Idén még ne láttam kifutni, s azt sem, hogy gondoznák. Már "kivirágzott".
Most aztán az erős szél megadta a kegyelemdöfést s lenyomta.
Én sem úsztam meg! Hogy s hogy nem a szél gerjesztette hullámverés összeforgatta a két csónak farát. Robi barátomén nem lett ekkora és ennyire látványos a kopás, az övének csak a sarkát rágta meg az összecsiszolódás, az enyémen meg ugye látszik. Hát ez van! Miért nem gondolkodtam előrelátóbban? Szerencsémre az a hátsó szakasz külön cserélhető.
Tavasszal kapott a csónak ugye teljesen új palánkolást, kisebb felújításon esett át ( "Csupasz héj", "Már nem csak héj", s végezetül "Kapitány a hídon" címeken beszámoltam anno ), hát most ezen a részen lesz majd még újabb. Majd tavaszra.
Ezt az idényt már kihúzza így is!
Kit esetleg még az is  érdekel, van egy "Horgász" címet viselő fotóalbumom is bő 200 képpel.

1 megjegyzés: