A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2020. március 26., csütörtök

Vettünk mosómedvét

2020.03.26. Kaposvár
A COVID-19 "mittudomén" hányadik napja? Kijárási tilalom ugyan nincs, de azt javasolják: -maradj otthon. Maradunk. De unatkozni nem fogunk! Nem vagyunk az a háton fekvő típus.
"Unatkozik? Vásároljon mosómedvét!"
Vásároltunk.
Festéket.
Az lett most a mi mosómedvénk. Amíg el nem fogy.
Hamar elfogy majd. Már tervezgetünk a mi lesz utána időszakra. Vannak ötleteink. No de!
Tavaly lett az a becsípődésem, hogy francba a tapétákkal, leszaggatni mindet és mehet fel a szín. Eszméletlen jó festékeket lehet manapság már kapni bődületesen jó színekben. A színek elnevezése az néha talány, de nem baj.
Hogy mi a bajom a tapétával? Minden. Gyűjti a port amíg a falon van, ha leszeded akkor meg kirázod belőle. Mert papír, gyűjti a nedvességet is ahol lehet. Az sem nyerő. Nehezebben szárad ki tőle a fal, nehezebben lélegzik. S mert egy jó minőségű tapéta nem olcsó mutatvány, igaz cserébe tartós, ezért sokáig marad a falon. Hosszú évekig. A porral párával. Tök egészséges nem?
Meg egy idő után unalmas ugyanazt nézegetni. A végső érv pedig az, hogy a kor előrehaladtával -az enyémmel nem a technikai robbanás korával-, most már nem akkora élvezet papírt cserélni a falon. Még leszaggatni hagyján, de "felnyalni"!
Sokkal egyszerűbb, sokkal kisebb meló felhordani egy jó minőségű festéket egy jó színnel, netán még gombaölő hatású is ha akarom és ha megunom színt váltok a falon mint a kaméleon.
Szóval, ennek a becsípődésnek már vannak látható eredményei a lakásban, a hálószobánkat leszámítva, még tavaly kicsomagoltuk a lakást. Ma meg a hálót is.
Jó minőségű vlies tapéta volt a falon azt könnyű leszedni. Utána jött a nemszeretem meló.
Ezt a lakást anno tapétázva adták át és azóta csak cserélgetve vol. Az első papír alá az építők teremtették meg a felületet. Olyan is! "Cocialista" szakipari meló.
No de! Alakul az kérem, mint "púpos gyermek a prés alatt". Holnap még van glettelni való a mennyezeten, az egy jó sport, de kell, mert elrepedt a plafon. Semmi olyat nem mondtam, becs szó!
Már felraktam a fedőhálót, de mert a falak is el voltak repedve, remélem nem a tapéta tartotta össze a lakást, nem értem fel a mennyezetre. Nem baj. Ráérünk. A repedések szerintem azért vannak, bár nem vagyok "szakembör", mert csúszózsalus módszerrel építették a házat és hát piszkosul ment az nekik. Onnét gondoljuk, hogy szinkronban repedtek a szemben lévő falak.
Nem baj. Nem vészes, az elébb csak vicceltem.
Na szóval, most ezek fognak menni, meg a jó idő eljövetelével majd a hangyák a fal mentén.
Én meg úgy döntöttem, nem lóverseny ez, nem kapkodunk, a lassú munkához amúgy is idő kell, hagyok magamnak időt a COVIDnapok írására is. Nyugi. Nem lesz napló. Naponta sem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése