A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2012. április 14., szombat

Az ezüst nyilak ...

A "gengszter Citroen". A híres DS. Legendás egy autó. Ilyen volt de Gaulle tábornoknak is az elnöki autója. Akkor is, mikor merénylői golyózáport zúdítottak rá. A DS-t rommá lőtték, de megállítani nem bírták és a tábornok karcolás nélkül szállt ki belőle.

"Az elnöki Citroen számos találatot kapott, több gumiabroncsa is defektes lett, a majdnem irányíthatatlanná váló autót aztán Marroux mégis az úton tartotta, sőt – alig veszítve száz kilométeres sebességéből – tovább is sikerült hajtania. Utasai eközben lekuporodtak, így egyiküket sem érte találat. Az út mentén várakozó autók
 – tele merénylőkkel – azonnal a sebesen távolodó autók után indultak.
A menekülő autóra tovább tüzeltek, ám De Gaulle sofőrje megmentette az elnököt: villámsebesen hajtott tovább a kidurrant gumik ellenére, lerázta az üldözőket és épségben elérték a villacoublay-i repülőteret,..."

Bastien-Thiry ezredest, a szervezőt kivégezték a DS pedig folytatta karrierjét.

De kit érdekel ez már manapság? Engem, meg talán azért akad ...
Nézzük inkább a  Forma-1-et! Ott most várhatóak hatalmas üldözések.
Defekt is lehet, zápor is, ha nem is golyó. Szerencsére! Rosberg nagyot ment. Hihetetlen nagyot. Úgy verte el a mezőnyt, mint jég a határt. Én azt mondom nem semmi egy szezon jön. A Q2-ben 16 kocsi volt egymástól fél másodpercen belül. Van a mezőnyben hat világbajnok és mellette már most vannak "vérszemet kapott, a sikert ízlelgető trónkövetelők. Mint például Webber, vagy Nico. Várhatóan, nem lesz semmi, a holnapi futam sem!
Itt nem lehet már jósolni, ide látnok kellene. Van köztetek?
Ha nincs, tegyetek úgy mint én, dőljetek hátra és élvezzétek ....

4 megjegyzés:

  1. Mostanra már tudod az eredményt is:) Rosberg nem csak tegnap ment jól:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony nem. Az egyik "vérszemet kapott"! :)
      Nagy év lesz ez, ha ez lesz a keresztbeverések éve.
      Hamilton jó úton jár, neki lesz a végén igaza. Stabil teljesítmény lesz a nyerő. Ő három "bronzzal" vezeti az összetettet. :)

      Törlés
  2. Hát ez az, amihez talán egyáltalán nem értek. Szeretem a szép járműveket nézegetni, autókat, motorokat, és nagyon tisztelem azokat, akik jól tudnak vezetni.
    Az autóversenyek nem hoznak lázba, de meg tudom érteni azokat, akiket igen.
    Szép hét kezdést kívánok Neked!

    VálaszTörlés
  3. Én is csak csodálni tudom a szép autókat.
    Az autóversenyhez nem igazán értek:)

    VálaszTörlés