A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2012. április 17., kedd

Kaposszentjakab

Kaposvár-Kaposszentjakab.
Kaposszentjakabbal kapcsolatosan a legtöbbeknek nem ez a kép ugrik be, nem ez jön elő, hanem az 1067-ben felszentelt bencés apátság.
A legtöbb információ és a legtöbb kép is ami a "neten" kering az apátságot népszerűsíti, mutatja be illetve meg.

Majd egyszer én is lefotózom és megmutatom, de az információhalmaz mostani állása szerint egyáltalán nem sürgős. Van róla információ elég.

Ezt a szobrot azonban nem leltem még fel az információs hálón. Vagy nem vagyok elég ügyes, vagy nem volt eddig fent és most én népszerűsítem, mutatom meg elsőként.
De ha mégsem, azt sem bánom, mert ez a kép is úgy készült, ahogy számos "úton lévő" képem. Sokszor fotózok úgy, hogy tartok épp A-ból, B-be és meglátok valamit. Fék. Kattintás. Nem egyszer időm sürget és ki sem szállok, csak letekerem az ablakot, exponálok és "tűzés" tovább. Szeretem az effajta fotókat, mert sok lesz egyedi, érdekes és ritka. Nekem legalább is.
Ha jól olvasom, a talapzatán ez áll:
                                           "HŐSEINKNEK
                                            TISZTELETTEL
                                            A FALU LAKÓI"
Nagyon szép szobor, szép példája annak, hogy van még ....

11 megjegyzés:

  1. Na, bravó! Úgy látszik, hogy az éhségtől már olvasni sem tudok, ugyanis többször is Kaprosszentjakabnak véltem Kaposszentjakabaot...
    :)))

    (irány a tökfőzi)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És most képzeld el, de én is szeretem a tökfőzeléket. :)

      Törlés
  2. Szeretem a szobrokat, a kép nagyon jól sikerült, a továbbiakban is tartsd meg szokásod, így mi is élvezhetjük a ritkán közzétett képeket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megtartom, megtartom ígérem. Köszönöm! :)

      Törlés
  3. Megint bevallom csökevényes ismerteteimet: a kaposszentjakabi bencés apátságról még az életben nem hallottam. Na meg nem is jártam arrafelé túl gyakran, hogy látnivalók után kutassak. De köszönöm.
    Úgy gondolom érik az elhatározás, hogy arrafelé látogassunk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na végre! Mármint, hogy én is tudtam valami újat mondani neked. :) No, csak érjen! :)

      Törlés
    2. Látod látod, a jó pap is holtig tanul, s nekem is van még bőven homályos folt, ahonnan nem árt "ismeretmorzsákat" szerezni. :)

      Törlés
    3. Azt azért ne feledd, hogy egész más a neten olvasni egy "steril" ismeretet bármiről, és megint más egy élményt olvasni, amiben valakinek már benne van a személyisége is.

      Törlés
  4. Én azért is örülök a kalandozásaidnak, mert a beszámolóidon keresztül eljutok helyekre, ahova egyébként bizonyos okokból sosem jutnék el.
    Köszönöm.

    VálaszTörlés
  5. Jó látni ilyen szép műalkotást.Igen erre is kell áldozni egy településnek, ha ad a lakosaira és a faluképre.
    További jó fotó vadászatot kívánok.

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörű fotó:)
    Mindig tudtam, hogy nálad számtalan sok egyedi és különleges képet találok.
    Szeretettel gratulálok!

    VálaszTörlés