A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2014. február 3., hétfő

Falka

Nem tudom vajh mit kerestek ott, hol lencsevégre kerültek?
Lencsevégre, mert velem találkoztak. Azután beváltottak az erdőbe és ...
Nem tudom mi lesz a sorsuk ha mással is találkoznak? De mi lesz ha az a más nem vadász? Én is elgondolkodtam ezen!
Mert nem tudom, kóborló kutyák avagy csak elkóboroltak? Vadak, avagy csak most vadulnak el? Félénkek vagy bátrak? A falka bátorrá tesz! Ha nem ma, akkor holnap, ha nem holnap, akkor utána. De azzá tesz.
Az a harci kutya fazon volt nekem gyanús. Ha biztonságosnak érezte a falka és köztem lévő távot akkor vezette a csapatát, ha közelinek akkor hátramaradt, ha kellett megállt, szembefordult s ezzel engem is megállásra kényszerített. Jelét nem adta a támadásnak, de a félelemnek sem.
Egy biztos, ez volt az utolsó hogy nem követtem a jó tanácsot:
-"Hegyvidéki ember, ha erdőbe készül üres kézzel sosem megy ..."

Igaz, nagyon igaz. Felénk ugyan medve nem jár, veszett rókával sem akadtam még össze, de kutya már okozott kellemetlenséget. Ha kellően nagy, vagy kiképzett, még egyet sem lehet pusztakézzel lebírni. Hát akkor többet?

14 megjegyzés:

  1. Erről a témáról ritkán írnak, inkább az állatvédők hallatják magukat, pedig nagyon sok embert megtámadnak a kóbor kutyák.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az élet sok területére érthető: -addig nem zavarnak a kutyák amíg ugatnak, de ha harapni akar ...! Itt szó szerint értendő. :)

      Törlés
  2. Nagyon sajnálom őket, mert úgy gondolom valamikor otthonuk volt és enni kaptak, most pedig ki vannak szolgáltatva a természet kegyetlen törvényeinek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezeknek nagyon remélem még van is otthonuk s csak elcsatangoltak. Nyomaik iránya egyik közeli falu felé mutatott. Viszont míg az erdőben vannak, veszélyben vannak, s ha rákapnak a vadászat ízére, utána mások is veszélybe kerülnek.

      Törlés
  3. Minden esetre félelmetes... Tudom, a vadászok majd kilövik őket, mifelénk legalább is ez a módi járja. Lehet, hogy ártatlanul, lehet, hogy okkal...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Volt veszélye. Bár nem láttam rajtuk még az elvadulás jeleit, de ki tudja biztosan? Ezért megtartottam a kellő távolságot.

      Törlés
  4. Élmény volt neked, az biztos.Én se vagyok egy ijedős, kutyáim is vannak ennek ellenére elgondolkodtam a jó tanácson.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Alkalmazni kell az idősek bölcsességét. Ahogy nagyapám is mondta: -"jobb félni, mint megijedni!"

      Törlés
  5. Szegények...
    Sem így, sem úgy nincs jó dolguk, ha csatangolásra adják a fejüket. Nagyon sajnálom őket, de így bandában én sem szeretnék találkozni velük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnálom én is őket, főleg egy ilyen hír után mint mit ma olvastam egy agyonlőtt szerencsétlenről. De legalább elkapták az elkövetőt! Abban bízok, csak a nagy tavaszi nászvándorlás vitte őket az erdőbe. ... Az már másokkal is megesett. :)

      Törlés