A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2014. február 11., kedd

Nem könnyű ...

Rég játszottunk. Van kedvetek?
Mi, lehet a képen?
Én úgy ítélem meg, ez nem könnyű fotó.
Szerintem, azoknak sem lesz könnyű, kik régóta vannak jelen, régóta kísérik figyelemmel a képeim és a kapcsolódó bejegyzéseket.

Annál változatosabbak, érdekesebbek lehetnek a tippek. Már persze ha lesz, ki kedvét leli a feladványban.
Bármennyire nehéznek is tartom, nem adok segítséget. Pont azért nem mert nehéz! Bátran eresszétek szabadjára a fantáziátok. Nem kell "félni"!
A fantázia változatos világ, nincs benne semmi ami nevetséges.

36 megjegyzés:

  1. Felhők mögött, bújik ki a nap, és az tükröződik a vízen?

    VálaszTörlés
  2. Igen, felkelő nap a víztükrön...

    VálaszTörlés
  3. Nagyon annak látszik, de nem minden az aminek látszik! :)

    VálaszTörlés
  4. Nem rossz gondolat a lencsefolt sem, akár bevillanás, akár piszkolódás. Viszont ennél jóval nehezebb a megfejtés.
    Mindhárman olyasmire tippeltetek -persze kicsit most egyszerűsítek-, ami valójában nincs ott, csak látszik a kész fotón.
    Annyit most segítek, ott volt, azt a valamit akartam lefotózni, létező valamit fényképeztem le! Csak "így sült el"! :) Most már csak az a mellékesen felmerülő kérdés, tárgy vagy élőlény?

    VálaszTörlés
  5. Ej ha! Igen jó gondolat! A Deseda tározóban élnek koi pontyok (brokátponty). Láttam már több kilósat is és 2010-ben írtam róla, fotóztam.
    http://mjozsef.blogspot.hu/2010/04/koi.html
    Valóban lehetne! De nem az. Túl korai még az idő, ennyire hideg szélvízbe nem jön ki a ponty.

    VálaszTörlés
  6. Víz alatt korhadó fatuskó, vagy csónak a fák ágai között átsütő téli nap fényében.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem rossz! Nem rossz! A tuskó is lehetne, bár az évek során a fa megfeketedik a víz alatt. A csónaktest viszont profi megfejtés. Csak egy a baj vele. Nem az.
      No igen. Nem is gondoltam rá eddig, de tényleg, még nehezíti a dolgot hogy a képen nincs mihez viszonyítani az arányt. Az a dolog ott a fotón nagyságrendekkel kisebb egy csónaknál.

      Törlés
  7. Én azt mondom, hogy vadkacsa, éppen most változik aranyhajú lánnyá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Költői megfejtés! :) Tótündér? ... De jó!
      Szegényem! Gyorsan kellett volna kihúzni. Legfeljebb ha négy fokos a víz.
      Amúgy nekem a képről egy filmsorozat ugrott be. Csak a címe nem. Valami olyasmi, bár már hézagos az emlék: egy kisvárosban furcsa jelenségek esnek meg, emberek viselkedése változik, később összefüggés sejlik a közeli tóval -valami vagy élő, vagy nem- de fényjelenségek produkálásával mozog a víz alatt és embereket is elragad. Gondolom valami földönkívüli élettel lehetett kapcsolatos a történet.

      Törlés
    2. Akkor inkább legyen tündér, mint a filmsorozat béli hasonlóság. Különben meg sejtelmem sincs, de ezt biztosan tudod a hozzászólásomból.

      Törlés
    3. Szerintem is a tündér legyen. Szívesebben mentenék ki egy aranyhajú tündért, mint egy földönkívülit. Bár ...! nem is tudom melyik lenne a nagyobb szenzáció?
      Sejtelmed sincs? Nem tudtam. Miért? Nem nézed ki belőlem, hogy kimentek egy tündért, vagy kihúzok egy hableányt? Talán a legtöbb ember a sellőt a tengerrel köti össze. Pedig nem. Akadnak feljegyzések édesvízi hableányról is. Ezen a képen azonban más van. Sajnos! :)

      Törlés
    4. Jaj, dehogynem! Itt a gond: "Ezen a képen azonban más van. Sajnos! "
      Na, nincs más hátra, mint várakozni, amíg elárulod a titkot.

      Törlés
  8. Olyan, mintha ablakból fotóztál volna, tán autóüvegen keresztül? Én is a Nap-ra gondoltam. És sok sok faág. :)))) Nem tudom, ennek látom :))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye, ugye? Nem is értem, miért akadt le majd mindenki a víznél? Bár sejtem. Mert sokat kóborolok víz mellet s összekötnek vele. Jó a szemed! Tényleg lehet hasonló képet készíteni üvegen keresztül, főleg ha egy kicsit nedves. S bár jó a szemed -meg a fantáziád, meglátásod is-, most mégis megcsaltak. Ez bíz nem üvegen keresztül készült és nem a nap. Megint adok kis segítséget. még csak nem is a nap által megvilágított felhő. :)

      Törlés
  9. Meresztgettem ma megint itt egy ideig a szemem, hát faágnak faág....úgy gondolom. De hogy mi lehet ott?
    Valami mikroszkopikus felvétel? Hajszálak? Vérerek? :))) Vagy valami szövet? Mint a Wanted című filmben? :))))
    Jujj nem tudom :)))) De nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre. Mikor árulod el?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez már döfi! Szövet, hajszálak, vérerek. Nagyon tetszik!
      Néztem a Te szemeddel, s miért is ne? Rá lehetne sütni, csak ... Csak ez nem mikroszkopikus felvétel és megint elárulok egy adalékot hozzá. Még csak bele sem nyúltam. Úgy van, ahogy elcsettent!
      Holnap elárulom! :)

      Törlés
  10. Lehet, hogy hülyeség, de nem ezt a jelenséget nevezik ludvércnek (lidérclángnak)? Fekete Istvánnál olvastam róla, bár nem egészen így, Emiatt bizonytalan vagyok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lidércfény! Azt a ... még a szám is eltátottam! Még hogy hülyeség! Micsoda remek meglátás! S micsoda remek megfejtés ... lenne. Ha az lenne. Kedvem lenne azt füllenteni: Nyertél! Az!
      Csak ismétlésnek, mert ugye a lidérc, lidércfény, lidércláng az: - "tüzes gomolyag, fényjelenség, stb. Megjelenési formája a bolygó Szent Elmo tüze, az a kis kékes láng, amely a mocsaras vidéken, a földbe temetett állati testek fölött szokott éjjelente fellobbanni."
      Ahogy újra s újra megvizsgálom a képet, egyre inkább annak tűnik ...., de sajnos nem az. Nagy kár! Mocsaras részeken biztosan van Magyarországon is, sajnos én még nem akadtam össze vele.

      Törlés
  11. Válaszok
    1. Brávó, s brávó! Kiszúrtad a halványan ívelő sávot a fénylő kör felett ugye? Ahogy így belenézek ... tényleg olyan mint egy szem. Csak nem az enyém! Az enyém gesztenyebarna, az nem tud így fényleni, még akkor sem talán, ha belevillan valami. ... De sajnos másé sem. Nem Melinda szeme. De nagyon tetszik! Ki fogom próbálni! Isteni jó fantáziával, látásmóddal megáldva, megáldottak jöttetek most tippelni! Eszerint akkor jó a játék, ha nehéz, mert akkor igazán megmozgatja a fantáziát. No meg persze ha van ki szeret játszani. Tiétek az érdem!
      Már sajnálom kicsit, hogy holnap elárulom ... hátha hozott volna még valaki ilyen s hasonló remeket!

      Törlés
  12. Válaszok
    1. Ez sem rossz gondolat. Volt már arra is precedens. Felénk járja egy szólás: -"majd beleér az ujjad a bilibe oszt felébredsz!" Ezt most nem a tippedre mondom, csak eszembe juttattad. De szép is lenne ... De már (még) nincs bili az ágyam mellett. De szép is lenne, ha nekem ilyen aranylón sárgás lenne a bürkém! De sajnos nem. Nem vigyázok rá, szélfútta, cserzett, bele ezermesterkedek a pólusokba olajat, fémszilánkot, port, szálkát és minden bőrnek nem jókat, ráadásul rendszeresen összevagdosom. Ja, ja! Lehetne egy sárgás sebtapasz ami a lencse előtt hirdeti "kétbalkezességem". Ez az ... ez azonban nem az!

      Törlés
  13. Válaszok
    1. Oppá! Oppá! ... Mondaná Bajor Imre. S teljes joggal. Ez bíz igen, igen valószínű. Füst került a fényképezendő objektum (Szalacsi elmondásában ojjektum) és a lencse közé. A füst stimmel. Mármint a tippben. A cigaretta nem, mert mint már mondottam volt leszoktam. Az önbemutatkozós, boncolgatós játékban is említettem. Igaz, nem lehet mindent megjegyezni egy távoli "indiánról". Na ez az! A békepipa, vagy a füsttelegráf (esetleg tábortűz) karikája. Színre, formára egyezik. Csak sajnos tűzgyújtási tilalom van! Ezt sajnos sokan a fennálló társadalmi viszonyokra is értik. Így aztán nem gyújthattam békepipára és másokra sem az erdőt.

      Törlés
  14. Tényleg csuda jó ez a játék, főleg a válaszaid :D akkorákat kacagok rajtuk :D mindig azt hiszem, na most, na most meglett a megfejtés és íród: áááá sajnos ez sem nyert :D :D Na jó húzzunk akkor még egyet :)
    Na most felálltam a géptől, kinagyítottam a képet, hátrébb mentem, jobbra mentem, balra mentem, mindenféle szögből nézegettem :))))
    Vízbe cseppentett festék? Ami épp fut szét? De talán a vízhez, lehet nincs is köze :D
    ÁÁÁÁ nem tudom mi lehet :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? Nem is értem, miért hanyagoltam oly hosszú ideig? Bár mind közül ez a mostani az amelyik a legjobban bejött.
      Látod, látod! Érdemes volt messzebb menni! Egyből megláttál valami lehetséges lehetőséget. Szétfutó festék a víz tetején. Bíz, ez is igen valószínű. Például, a tótündér szemfestéke cseppent a vízre. Miért nem használ egy tótündér vízálló festéket? Egyáltalán festi a szemét? Anyám! Mennyi minden, amit még tisztázni kell a tótündérek, szirének és sellők világában. Van még egy festékes variáció. És ez az igazabb. A közeli fahidat pácolták volna -nyilván hogy közmunkások- és ők cseppentettek véletlen a sárgás fakonzerválóból a vízbe. Én meg az élelmes ... Ez így csodás meglátás, de .... de akkor hol van a képről a csepegtető? Mert más festékek nem nagyon lehetnek! Egyrészt mert én óvom a Desedát amennyire tőlem telik, másrészt rohadt hideg van festeni. Ebből aztán az következik, sem a tündér, sem én, sem a fapácos nem lehetett. Nem is volt. Pedig tényleg nagyon valószerű! Főleg a fapác.

      Törlés
    2. Hehe, de már léteznek környezetvédő bio fapácok :D kültéri cuccos. Ilyen üzletben dolgozom :D
      De a tündéres verzió!!!! Zseniális lehetett volna :DDD Ha tényleg az. Jajj de jókat kacagtam. De már kifogytam az ötletelésből, illetve nem fogytam ki, csak inkább időm sincs, 17-én nagy vizsgám van, szóval készülök inkább. :D
      És nagyon várom itt a megfejtést :d

      Törlés
    3. Lebuktam! Én is használom, nyár közepén a csónak fa alkatrészeit újra szoktam kenni mert nagyon megszívja a nap. Olyankor volt hogy a vízbe csöppent a stégről és valóban hasonlatos a folt terjedése.
      Igazán örülök hogy tetszett, tudom a fantáziád adna még jó néhány tippet! Készülj hát és 17-re "félreteszek" neked egy kalappal! :)
      A megfejtéssel nem várok addig, már megírtam. Külön bejegyzésben adom közre. Bírd ki estig! Addig legalább nyugodtan készülhetsz.

      Törlés
    4. Oksi, és köszönöm a jókívánságot :D Hát nagyon kíváncsi vagyok mi lesz, talán valami nagy egész kis része? Csak pörög még kicsit az agyam rajta. No de inkább tanulok :)

      Törlés
  15. Szerintem egy bokor alatti jég, vagy víz tócsa,ahogy rásüt a nap...E..
    Vera szerint / Tudja ,hogy nem az/ ,de ablakból fotózott képei hasonlóak...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A bokor alatti víz az stimmel, de nem tócsa. A nap sem süt rá, de van némi fénytörés. Így igaz! Ablakon keresztül is összejönnek hasonló képek.

      Törlés
  16. Viszont, közben a program kiadta a megfejtést.
    A "Vénusz születése" cím alatti bejegyzésben van "elrejtve" a teljes valóság.
    http://mjozsef.blogspot.hu/2014/02/venusz-szuletese.html

    "A szavazást ezennel lezárom!" ... Na? Na?
    Jó lennék Stohl bucinak? Sajnálom, de vezetés közben nem iszok. Meg előtte sem, meg utána is ritkán. :)

    VálaszTörlés
  17. Na, én későn érkező legalább megtudtam a megfejtést is:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Soha nem jössz későn! Örülök hogy itt voltál. Majd a következőnél, tán előbb érsz. :)

      Törlés