A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2015. május 22., péntek

Gombaszezon

Lassan elkezdődik a gombaszezon, ha már el nem kezdődött.
Nekem még nem, én csak igen mérsékelt sikerekről számolhatok be. Inkább mérsékelt, mint siker. Mindenesetre, a csapadékos s amellett enyhe idő kedvező.
Amit eddig találtam -mint például a képen szereplő-, arról is lekéstem kissé. Ez itt erestönkű laskagomba és már elöregedett. Vagy én öregedtem, azért nem értem oda időben. Még csak azt sem mondhatom, hogy az első gomba az idén, mert találtam már a telet átvészelt "Júdásfüle" gombát. Azt is csak mutatóba. Ámbár az is lehet, nem a telet vészelte át, hanem az enyhe január növesztette. Egész évben termő faj. Most, hogy keresem, most nincs! Nincs a megszokott helyeken. Nem baj, előbújnak nemsokára.
Türelem, gombát terem!
Hozzáértők szerint bőséges szezon lesz az idei, mert a tél is kedvezett, a májusi csapadék is és a hőmérséklet is. Igazuk legyen!
Ők a szakértők, én nem vagyok az.
Én ugyan nem fogok kukacoskodni, mint az elmúlt éven a vargánya.

8 megjegyzés:

  1. Mi már gombásztunk, géva gombát. :) lassan jön a többi is! Szép hétvégét!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kicsit irigyellek is érte. Felénk is van, de én nem találok. Egy állítólagosan gyakori gombafaj s én még soha nem találtam. :)
      Kellemes hétvégét nektek is!

      Törlés
  2. Annyira nem értek hozzá, hogy én egyet sem, sehol sem...:) marad a piacos csiperke, laska stb. Biztos, ami biztos :))

    VálaszTörlés
  3. Mondanám hogy jó gombászást... de ilyen esős, pocsolyás , sárban jól gombászni???? hát nem tudom....Igaz van aki túrázik ilyenkor is... Szóval szép hétvégét!És igaz, ha gomba akkor csiperke a piacról... biztos ami biztos...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pocsolyák, sár, eső ellenére tettem egy kísérletet. Mindhiába! :)

      Törlés
  4. Vannak dolgok, amikért tudlak irigyelni, de ez a gombászás mindenen túltesz!:) Nagy dolog, ha valaki annyira ismeri a gombákat, hogy el is fogyaszthatja minden gond nélkül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyiban pontosítanék csak, csak egy kicsit, hogy csak azokat amelyeket annyira ismerem! Amelyeket annyira nem, azokkal irány a gombavizsgáló! :)

      Törlés