A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2015. június 9., kedd

Jégverés

Volt jégverés, volt felhőszakadás és mindezeket jó nagy szél kísérte. Vagy inkább nem csak kísérte, hanem hozta s vitte is. Szerencsére az elemek egyik eleme sem volt akkora, ami maradandó károkat hagyott volna maga mögött.
Itt nem. Máshonnét már jelentősebb kártételről, pusztításról szólnak a hírek.
Jégverés, özönvíznyi eső, fadöntő erejű szél.
Tört, zúzott, forgalmat bénított.

De ez még nem a világvége.
Az majd szeptember 22 és 28 közt lesz, mert ugyebár az áprilisi elmaradt.
Karambol lesz a kozmosz nagy biliárd asztalán. Óriás meteor koccolja le szeretett sárgolyónk és ... Annyi!
A végítélet jóslata szerint a brutális éghajlatváltozásnak nem lesznek túlélői.
Más vészmadarak szerint az ütközés éghajlati katasztrófát ugyan okoz, de ez nem végzetes az emberiségre, viszont hozzásegíti az illuminátusokat a világhatalom megszerzéséhez. Hogyan? Arról nem szólnak.
Nos hát! Ez van! Ez lesz?
Az asszony már úgyis régóta rágja a fülem, vegyek egy normális télikabátot, ne szégyenítsek télvíz idején is bőrkabátban.
Gondolkodom az ügyön. Ámbátor egyelőre nem látom át, miért lenne jobb télikabátban megfagyni?
Én ugyanis nem vagyok fagyállóval töltve, vértezve mint az illuminátusok.
Vagy belépjek ...? Kinél kell jelentkezni? Tudja valaki?

8 megjegyzés:

  1. Vannak viharok, itt éppen most is, de a kíméletesebb formából. A kutyám egyre rosszabbul viseli, ha kinn hagyom, széttörné az ajtókat. Benn ugyanez van, ha nem ülök mellette. Vagy nekem kellene kiköltözni ilyenkor a kutyaólba, vagy benn kell mellette ülnöm, amíg elcsendesül. Ma már nyugtatót is adtam neki, mert szinte habzott a szája, attól félek epilepsziás lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére nálunk is csak a kíméletesebb. Az enyém már jobban viseli. Mondjam hogy sajnos? Szegénynek nagyot romlott a hallása. Öreg már és én egyre jobban félek. Korai még, de már félek. Soha még, nem emberi lélek, nem férkőzött hozzám ennyire közel.

      Törlés
  2. nem mindegy, hogy a nagy durr esetén illuminátusként fagysz meg vagy MJ-ként? :D
    Inkább hallgass az asszonyra, neki mindig igaza van :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy véled nem mentenének meg a sajátjaim? Mondjuk a máshonnét nyert tapasztalások szerint ...
      Ezek után nem. A fagyhalál jobb ha gyors. Marad a bőr. :)

      Törlés
    2. nagy durr esetén mindenki a maga bőrét mentené...ha volna/lenne rá ideje...de addig is maradjon még az emberiség egy kicsikét ( pár milliócska évig) ezen a sárgolyóbison :)

      Törlés
    3. Ez minden valószínűség szerint így van. Én is azt szeretném. Én már nem magamat féltem, hanem az utódokat. Pár millió? Ahhoz jócskán át kellene építeni az emberek agyát.

      Törlés
  3. Anno volt ám jég elhárítás.. és most? nagy semmi... kevés helyen használják..Pár éve olvastunk róla, hogy egyszerűen széthordták az eszközöket...És tulajdon kép nem is értem... a biztosítókat, hogy nem e nemesebb cél lenne a jégelhárítókat finanszírozni... kevesebb kár lenne... BÁR:::::::. vagy megint a politika?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztosan van benne politika is. Miben nincs? De valahol olvastam, hogy a gazdáknak hektáronként kellene áldozni valamennyi pénzmagot -nem is túl sokat ahogy rémlik- s akkor működne. Csakhogy nem akaródzik befizetni.

      Törlés