A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (329) Deseda (222) Gombák (147) Úton (143) Családi (122) Madarak (121) Horgászat (117) Vártúrák (104) Gasztronómia (100) vegyes (97) Gépek (96) Zsömi (87) F-1 (80) Kedvenceink (74) Kvár (68) miEz? (61) Somogyban (57) tréfás (56) D.arborétum (55) Állati (47) "Állati" (46) virág (46) St.földön (45) +jegyzÉs? (43) Veterán (36) feljegyzÉs (35) Királynő (30) vitriol (30) Történetek (28) görBee (19) Hadban (15) retro (13) Három kérdés (11) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Balaton (2)

2016. aug. 22.

Köztünk a víz

Gyönyörű időjárás ígérkezett és az is lett. Kicsit sétálgattunk gombák után, majd csónakba ültünk, lecsorogtunk egészen a Füred szőlőhegy alá és azzal szembeni oldalon, még a Répási-öböl bejárata előtt, találtam egy szimpatikus helyet.
Jó nagy placc, fákkal. tisztással, árnyékkal, napos résszel. Kikötöttünk, kitelepedtünk.
Akkora égető napverésben nem ajánlatos kint maradni a nyílt vízen, hamar "szénné" lehet égni. Zsömit már lefelé menet bele kellett lógatni a vízbe lehűlni, nehogy elérje a hőguta.
Az is igaz, nagyon nem siettünk, megpróbálkoztam a pergetéssel, nulla sikerrel. Kikötöttünk, berendezkedtünk, készségek bevetve. Eszem, iszom.
Pontyra csaliztam. Nulla siker. Négy után, mikor már gyengült a nap, kieveztem a nyílt vízre, horgonyokat eresztettem és onnét dobáltam a partszélt. Nulla siker!
Zsömi szegényem, már akkor is vágyakozott mikor a parton hagytam, de beletörődött kis idő múltán és betelepedett az árnyékba. Viszont szemmel tartott! Rögtön kiszúrta mikor összetoltam a botokat, s kiült az ideiglenes kikötőhelyre. Onnét nézte végig a pakolást, horgonyszedéseket és a kiutat.
Úgy várt, tapodtat nem mozdult! Be is ugrott s elfoglalta a farpadot. Ő menetkész volt.
Kis idő múltán mi is. Összepakoltunk, visszamálháztam a csónakba s indulás.
Visszafelé menet, sötétedésig szórtam a vízbe a szebbnél is szebb műcsalikat. Nulla siker!
Az biztos, ez a horgásztúra nem a halfogásról marad emlékezetes.
Halfogás nulla siker. Maga a nap, totál siker!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése