Gyűrűs tuskógomba
Mézszínű tuskógombaként is ismert, de a leggyakoribb neve tán a Vendel-gomba.
Csak érdekességként említem, hogy családi besorolása pereszkeféle.
Feltételesen fogyasztható!
Merthogy nyersen mérgező, minimálisan húsz perc hőkezelés után ehető. Ez lehet sütés, lehet főzés.
Egy azonban már biztosnak mondható a húsz perc okán, mégpedig, hogy nem rántani való gombafejek. Ami nagy kár, mert igen mutatósak. Hacsak előfőzés után nem, de még nem próbáltuk ki. Már csak azért sem, mert nagyon jóízű pörköltnek. Szerintem, ahhoz az egyik legjobb.
A legnagyobb hibája, hogy gyorsan elöregszik. Hamar kifejlődik, de gyorsan vénül és ez nem fagytűrő mint a lila pereszke. Ez ha megfagy és az időjárás visszaenged, akkor befellegzett.
A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!
Keresés ebben a blogban
Témakörök
Természet
(395)
Deseda
(360)
Gombák
(220)
Horgászat
(201)
Úton
(167)
Madarak
(153)
Családi
(135)
Gasztronómia
(116)
Vártúrák
(108)
vegyes
(107)
F-1
(106)
Gépek
(101)
Kvár
(96)
Zsömi
(96)
D.arborétum
(76)
Kedvenceink
(75)
Állati
(75)
Somogyban
(74)
miEz?
(68)
tréfás
(64)
virág
(54)
"Állati"
(52)
St.földön
(46)
+jegyzÉs?
(43)
Veterán
(37)
feljegyzÉs
(37)
vitriol
(32)
Királynő
(30)
Történetek
(30)
COVIDnapok
(19)
görBee
(19)
retro
(18)
Hadban
(16)
Pomáz
(16)
Három kérdés
(11)
Budapest
(8)
Bikal
(7)
Drótszamár
(7)
KérdÉs?
(5)
??????
(4)
Balaton
(3)
Finomságok
(3)
Plitvice
(3)
h s s
(3)
Deseda Horgászat Madarak
(1)
közélet
(1)
2016. november 18., péntek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése