A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (329) Deseda (222) Gombák (147) Úton (143) Családi (123) Madarak (121) Horgászat (117) Vártúrák (104) Gasztronómia (100) vegyes (97) Gépek (96) Zsömi (87) F-1 (80) Kedvenceink (74) Kvár (68) miEz? (61) Somogyban (57) tréfás (56) D.arborétum (55) "Állati" (47) Állati (47) virág (46) St.földön (45) +jegyzÉs? (43) Veterán (36) feljegyzÉs (35) Királynő (30) vitriol (30) Történetek (28) görBee (19) Hadban (15) retro (13) Három kérdés (11) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Balaton (2)

2017. febr. 21.

Itt a tavasz

Itt a tavasz! Itt a tavasz, hisz itt van már az egyik hírnöke is. Hóvirággal én nem szolgálhatok, mert amerre a legtöbbet mozgunk arrafelé nincs. Az okát nem tudom, de nincs. Régebben sem volt. Legalább is a közeli múltban. A Tókaji parkerdőben bőven nyílik, vagy gyerekkorom nagy helyszínein a Szarkavár környéki erdőkben.
Ha már szóba hoztam, azt tán kevesen tudják, vagy gondolnak bele, hogy a két erdőség összeér. Szarkavár öreg erdejéből bő órás kényelmes sétával át lehet ballagni a Tókaji parkerdőbe.

Mostanság nem tudom mit mutatna az út, de gyerekkoromban lehetett úgy is menni, erdőn végig, meg úgy is, hogy patakparton. Ez utóbbi hosszabb is volt és sok helyütt a susnyásban vitt.
Egyszer tán, végigjárom az erdei utat.
A második fotó nem annyira tavaszidéző. Azon még a Deseda jege látható a belefagyott falevelekkel. Lassan olvad a tó jege, de olvad. A part mentén már több helyütt vannak jégmentes sávok, tele vidámkodó vadkacsákkal. Két nagyobb nyitott vízterületet is láttam, lassan lehet pecában gondolkodni. Erről meg az jutott eszembe, tegnap nekiálltam a csónak felújításnak. Akad rajta tennivaló. Nem vészes, de akad. Mire a tó felénk eső vége is kienged tán kész is leszek vele. Legközelebb tán a lecsupaszított csónakról is hozok fotót, s akkor kicsit bővebben mesélek róla.

4 megjegyzés:

 1. Barka, de szerettem mindig is! Olyan jó megsimogatni azt kis selymes bigyókat rajta :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is szeretem, de most nem vittünk haza.

   Törlés
 2. Reziben cica-macáénak hívtuk...ugye milyen találó?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Még soha nem hallottam így hívni! Köszönetem! :)

   Törlés