A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (219) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2017. március 20., hétfő

Újra aktuális! Védőnők!

Bő félév elteltével újra aktuális a védőnők ügye.
Rövidre véve az alaphelyzetük az, hogy a beígért 30.35 000 forint helyett kaptak úgy 6000-t. Megbecsülik őket Megbecsülik a hungarikummá nyilvánított szolgálatot.

De ébredeznek sokan. Sok védőnő, kik már aláírták a követelést és sokan mások is. Mellettük áll a média egy része is és gondolom én sokan ki gyermeket nevel, nevelt, vagy nemsokára nevelni fog.
Valaki nevelhetné Rétvári Bence államtitkárt is, mert amit a védőnőkkel kapcsolatosan a parlamentben válaszolt, hozzászólt az nem a szóban forgó kérdés, azt nem vitatja senki.
A gyengébbek kedvéért -az épp Rétvári (is)- nem az a vita tárgya, hogy a jelenlegi kormány mennyit költ a védőnői szolgálatra.

Hanem ez!
A védőnők, a hungarikum szolgálat dolgozói, egészségügyi bértábla szerinti bért szeretnének, mert az jár nekik, mert oda tartoznak, mert megérdemlik.

Bővebben már írtam erről, de most újra! Átveszem (az akkori írást) az egészet!

- A védőnői szolgálat hungarikum! Védőnői szolgálat nem létezne védőnők nélkül. Most akkor beszélgessünk kicsit arról, hogy miként is becsülik meg egy hungarikummá nyilvánított szolgálat szakembereit mostanság. Egy olyan szolgálatról beszélek, amire bátran mondható, ez bizony hivatás! Főiskolát végzett egészségügyi szakdolgozókról beszélek, kik hiába azok, mert nem kapják meg az egészségügyi szakdolgozói bértábla szerinti alapbért. Nem! Ők, a hungarikummá nyilvánított szolgálat szakdolgozói, közalkalmazotti bértábla szerinti besorolást kapnak.

Hogy mi a különbség? Igen nagy! 2016.09.01-től az egészségügyi szakdolgozói bértábla kezdő bére, 196 222 Ft lesz. A kezdő védőnők bére bruttó 122 000 Ft, amit ki kellett egészíteni 129 000 Ft-ra, mert ennyi a garantált szakmunkásbér 2015 óta. A különbség hatalmas! Elképesztő! És méltánytalan! Ők egészségügyi szakdolgozók! Akkor mire a hátrányos megkülönböztetés? Egy védőnő, a közalkalmazotti tábla szerinti bérezéssel 40 leszolgált év után sem éri el az egészségügyi szakdolgozói bértábla kezdő bérét! Erre még jelzőt sem találok! Nem merek találni!

A védőnők, a hungarikum szolgálat dolgozói, egészségügyi bértábla szerinti bért szeretnének, mert az jár nekik, mert oda tartoznak, mert megérdemlik. Azt érdemlik, nem pedig a pótlékokat, az elvonható pótlékokat és pláne nem érdemlik a kormányzati hazudozást, a velük kapcsolatos félrekommunikálást, félrevezetést! Mert mit is mondanak most a hazug nyelvek? Azt, hogy havi 30-35000-es béremelésben részesülnek. Ezt mondja minden hazug, beleértve a hazugok médiáit is! Nem igaz! Őket nem tudják félrevezetni, de sok mindenki mást igen! A kormányzat és a szakágazat szokásos mocskos, hazug trükkje ez is!

A valóság ez! "Az egészségügyi kormányzat a védőnői feladatot finanszírozta, amit a védőnő munkáltatója kapott meg, és nem a védőnő! A kormányzati hírekkel ellentétesen a védőnői munkáltatók bár megkapták az emelt összeget az OEP-től, ez a védőnők bérében nem mutatkozik meg, mert rendelet hiányra hivatkozva a pénzt megtartották/visszatartották."

Félrevezették, becsapták, kisemmizték őket! Csoda tán, ha a végletekig elkeseredettek? És ehhez tegyük hozzá, hogy a kormányzat a maga aljas módszere szerinti taktikával, becsapott és félrevezetett ügyükben minden más állampolgárt, megteremtve a lehetőséget az ellenük hangolásra.

Én, a védőnőkkel vagyok! Én, a lányommal vagyok! Amit fentebb írtam az a valóság, az az igazság, az a jelenlegi helyzet! Én itt csak azt kérem, ne essen bele a többség megint a kormányzati csapdába, ne menjenek vakon a hazug propagandával. Lassan már mindenkit becsaptak!

A védőnők támogatást kérnek, adjuk meg nekik, ahogy ők is megadják, hivatásuk gyakorlása során minden szülőnek a támogatást, kéretlenül is! -

Hát eddig a régi szöveg! Ami nem új, de ami aktuális. Azóta is! Megint és még mindig! Zömében!
Ahogy az ennél a kormánynál szokás, a védőnőket is csúnyán átverték!

Majdnem minden amit akkor -nagyjából hét hónapja- írtam, most is megáll!
Ha van sokat olvasni szerető vagy olyan kit az egész sztori érdekel, vagy csak újra belenézne, nekik ide másolom a címeket belinkelve, ne kelljen keresgélni:

- Isten barmai! és A hungarikumok!

- Védőnők! Mire a csönd?

- Húzd a mézes madzagot

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése