A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2018. február 28., szerda

Itt a világvége!

Ezek a fények nem UFO fényei, hanem a tegnap éjszaka közlekedő elvetemültek lámpái az M7-es autópályán. Szakadt a hó. Budapesten gyakorlatilag egész nap, az autópályán tudja a fene mi volt napközben, de Somogyból sűrűbben szállingóztak a rémhírek, mint a fővárosban a hó.

Volt a híradásokban minden. Hatalmas mennyiségű leesett hó, viharos szél, hóátfúvások, hótorlaszok, miegymás. No mondom magamban, itt a világvége! Menjünk oszt nézzük meg!
Nem mintha nem maradhattunk volna még egy éjszakát vagy kettőt Budapesten, de kellett a kaland. Nekivágtunk. Hármasban. Én, Meli és persze Zsömi. Én vezettem, Meli fényképezte a nagy sötétséget, Zsömi meg aludt. Végig az úton esett a hó. Apró szemekben, helyenként piszok sűrűen és hordta a szél. Hogy hová hordta?
Tudja a fene! Merthogy nem az úttestre az biztos. Budapestről még a mai hírekben is az volt, nem tudnak megbirkózni a hóval. Én nem tudom ... nem tudom a magyar embernek mi kell? Két napot voltunk ott, azalatt végig esett a hó, beborított mindent, csak az úttestről tűnt el. Én nem is értem!
Hová lehetett? Varázslat? Autóztunk, közlekedtünk de fennakadást, takarítatlan utat nem láttam. Fekete utat annál többet. Igaz, nem a kertek alatt jártunk. Mint ahogy az M7-en sem.
Mármint ott sem a kertek alatt és ott sem volt hó. A leállósávokban igen, helyenként hókásás is volt, a belső sávokban kicsit jobban, de azért feketéllett. Nyugodtan lehetett autózni. Nem 130-al, de ókor százzal, néha csak nyolcvannal. No de! Aki kétnapos hóesésben is 130-al akar menni annál valami nem stimmel! Nem szaporítva a szót tovább, nyugodtan, tempósan lehetett haladni. Siófokon is. Merthogy tettünk egy kitérőt Siófokra is. Ott a mellékutcákban azért volt az úttesten is hó, de azért autózható. Mint ahogy visszatérve a hetesre azon is továbbra is a hátralévő szakaszon.
Nagy meglepetésemre a 67-es úton is tempósan lehetett haladni. A gyorsforgalmi Babodig szuper volt, onnét Kaposfüredig meg jó. Nem mondom azt, hogy nem voltak szakaszok ahol visszább kellett venni a tempót, de hát tél van, havazás, hó, fagy s ami ezzel jár.
Oszt Kaposfüred végén, ott ahol a Magyaregresre vezető út betorkollik, ott jött a meglepetés. Pontosabban onnét kezdve! Mint egy más világ! Mintha hirtelen ... elképesztő volt!
Az úttesten egyre több lett a rátaposott hó, jeges, csúszós, a körforgalom meg már ... egyszóval döbbenetes! Elmondom mint mondtam Melinek. -A szentségit beszart a navigáció, ez nem Kaposvár, ez az Északi-sark! Pedig még nem is sejtettem, hogy vissza van a java!
Például a következő körforgalom. A nagy! A kettős! Közte az átívelő!
Ott megállapítottam, hogy bár nem jött el a világvége, azért ez itt, a világ vége!
Nem tagadom el, ma nagyot változott a helyzet! Ma! ... De miért?
Gond nélkül autóztunk több mint kétszáz kilométert! És akkor az utolsó öt ... Kaposvár hazavárt!

4 megjegyzés:

  1. De szerencsétekre épségben értetek haza!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsénkre. No meg az óvatosságra ... lassan járj, tovább érsz! :)

      Törlés
  2. Megy a hülyítés ezerrel. Hadd féljen a nép. Aki fél, az frusztrált.Aki frusztrált azt könnyebb ezzel a dupla trükkel bepalizni. Lám várható a világvége, de mi olyan f@sza gyerekek vagyunk, hogy mégis megbirkózunk vele. De ez nem országos vezetésnek köszönhető, hanem a viszonylagos szabad kezű szakmai irányítóktól. Kaposváron már a közvetlen irányítás (politikai) nem szakmai, meg is látszik az eredmény. Ha országos szinten megszűnik a nem szakmai irányítás hasonló állapotok lesznek mint Kaposvárott.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (folytatás) Pest messze van, az ottani főnökök nem tudják belerondítani a munkákba, helyi szintem meg igen.

      Törlés