A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (353) Gombák (217) Horgászat (198) Úton (167) Madarak (153) Családi (134) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (70) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2018. július 15., vasárnap

Ínycsiklandó

Variációk tárcsára.
Mint tegnap említettem, az óriáspöfeteg nem rántva készült el. Nagy része idekerült a tárcsára.
Még a szedés napján este megtisztítottam, felszeleteltem.
Jó vastag, ujjnyi szeletekre. Melinda bepácolta. Só, őrölt bors, kakukkfüves olaj. Reggel megforgatta finomra darált morzsában s ebédhez, úgy tette a séf a tárcsára. Semmi liszt, meg tojás! Csak a pác és némi morzsa lekötni a pácolajat.
No persze nem csak az óriás sült a tárcsán. Mihály unokánk szülinapját tartottuk és hát sült ott mindenféle finomság. Józsi fiam volt a séf, ő a családban a tárcsamester. A tortamester meg a menyem!
Az óriás egy kisebb része nem került tárcsára, azt felkockáztam, Meli mama pedig megpárolta hagymán. Natúr, némi kis fűszerrel. Nem is volt rossz!

A gasztronómia címkével ellátott írásokhoz tartozó "Gasztro" albumban, megtalálhatóak az eddigi írások kísérőfotói, és a tárcsás fotók egyesével is.

2 megjegyzés: