A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (219) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2020. június 7., vasárnap

Nézőpont

Ami egy séta alatt begyűjthető

Mindig van valami ami szép, ami érdekes. Leginkább minden ha a természet a néznivaló. Persze nézőpont kérdése és persze észre is kell venni.
Nem oktatni akarok. Csak mondom. Mondom, mert én így gondolom, így látom.
Más meg máshogy látja, vagy nem látja, vagy nem érdekli ... megint mások meg bele is rondítanak.
Akkor sorban.
Szarvasbogár. Mondhatnánk "tucat áru", de ne mondjuk. Sajnos számuk fogy. Több oka is van a fogyásnak.
Gomba. Számomra ismeretlen. Mégis roppant érdekes, mert még soha nem találtam ezt a fajtát és háta színe az meg egyedi. Fenyvesben lapult.
Sajnos az időjárás még mindig nem hozta elő az időszaknak megfelelő klasszikus -köztük az ehető- gombákat. Még mindig kevés volt a csapadék.
Teknős. Megszokott, tényleg "tucat áru". A Desedában minden bizonnyal, bár már ott is láttak ékszerteknőst és hát az képes egy élőhelyen kiszorítani. Itt kétlem. Az idén meglepően sokat látok. Őkelme azonban attól lett érdekes, hogy a víztől jókora távolságra a fenyves szélén csatangolt.
Búza és repce tábla. Tényleg semmi érdekes. Főleg, hogy a repce már bőven túl a virágzáson.
Le kellett guggolnom, kihangsúlyozni a táblák felett az eget, a felhőket, s mindjárt érdekesebb lett.
Bíbor here. Klasszikusan bíbor színben. Apró levelű, nagyon élénk virágokkal. Azt hiszem, ez még a klasszikus, nem az agyonnemesített. Csodás szín!
Madárcseresznye. Mi ebben az érdekes? Talán az, hogy sokan még tán életükben nem kóstolták a gyümölcsét. Magukra vessenek! Én nem megyek el úgy egy fa mellett sem, ha van legalább egy elérhető ága, hogy ne vennék le pár érett, vagy félérett szemet.
Hihetetlenül jó a kissé kesernyés mellékízével. Nos hát ennyi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése