A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2018. április 8., vasárnap

Abszolút nosztalgia!

Szezonnyitó Tavaszi Veterán Jármű Technik Piknik
Kaposvár Cseri park

Kedveskedik végre az időjárás. Tegnap még, a pulóverre felvett dzseki is néha hűvösnek tűnt, ma de. 11 körül, már a rövid ujjú pólóra felvett béleletlen bőrdzseki is lekívánkozott rólam.
Nagyon szép gépeket hoztak ki az idei veteránra is. Sokan voltak kíváncsiak a matuzsálemekre, sok volt a nosztalgiázó. Nekem aztán igazán örömünnep lett. Együtt az összes kedvencem!
Kezdjük a Skoda S100-al. A fotón a világoskék verda. Ilyen volt az első kocsink, csak zöldben. Mai napig szívesen gondolok vissza rá és bíz bevállalnám! Fénykorában sem volt egy versenyparipa, a mai kocsik közt meg pláne nem az, de én a mai napig szeretem. Talán mert az első volt!
Utána lett Trabink Nekünk is kombink volt, csak nem ilyen csicsás. Nem volt a teteje fekete, nem extra felnikkel gumikkal és hát eredeti kéthengeres kétütemű füstbomba üvöltött benne. Nem mondom, hogy nem szerettem, szerettem, de nem annyira mint a százast. Megbízható volt, a Trabik közt jól húzott még megrakottan is. De nem nőtt hozzám! Ez itt egy gyönyörű darab!
És ott az én igazi kedvencem! Az a kocsi amit most is bármikor bevállalnék és az egyetlen olyan autónk amelyiknek az eladását a mai napig bánom!
Skoda 110R Coupé! Micsoda csodás egy paripa! A képen a sárgaság! A miénk is sárga volt, csak nem ilyen sárga, de most a sárgaságom és a sárga irigységem az ilyen volt amikor megláttam.
Anno a Trabit cseréltük el a 110R-re. Szőrén szőrt! Oszt az úgy esett, hogy Pöti leányommal elmentünk megnézni, oszt azzal mentünk haza. Az örök kedvenc marad!
A képen mögötte, kicsit kitakarva, egy Lada Samara 1330-as háromajtós paripa áll. Azt a típust is űztük pár évig. Kedveletem. Pláne az 1500-as ötajtós után. A háromajtós gyorsabb volt, jobban gyorsult. Viszont az 1500-as volt az első gázos (vegyes üzemű) autónk.
S végül az utolsó képen, illetve az első a kollázson, az a nyitott motorterű csodaszép matuzsálem. Pöccre indult s gyönyörűen muzsikált a motorja. Na kérem ilyenem még soha nem volt és nem is lesz!
Csak azért került be a mai albumba, mert 59-es mint én, és pöccre indul mint én!

Akkor hát jöhet a mai nap harmadik programja -az első volt a szavazás- a Bahreini Nagydíj. Megnézzük, hogy Vettel, Raikönnen, Bottas, Hamilton és a többiek is vajon pöccre indulnak,
vagy esetleg valamelyikük bepöccen?
Még negyed óra, s a mai nap hátralévő néhány órája, legalább hét óra, már a szurkolásról szól!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése