A tegnap zsákmányolt téli fülőkék (enokitake) ma kerültek serpenyőbe. Kicsit másként. Nem kicsit.
Mint említettem már:
"A japán konyhában a második legfontosabb gomba a siitake után; ott a enokitake néven ismerik. A szigetország évente mintegy 100 ezer tonnát termel a téli fülőkéből, ezzel a gombafaj a hatodik a termesztett gombafajok világranglistáján." (Wikip...)Mint említettem már:
Számos recept fellelhető róla a világhálón, de nekem nem volt kedvem annyit pepecselni. Megpróbálom rövidre fogni.
Egy fej vöröshagymát apróra szelve üvegesre pároltam, majd rádobtam a megtisztított és felszeletelt gombafejeket és addig kevergettem míg a gomba bő levet eresztett.
Ebben az állapotában a legrandább, itt lehet feladni és kiborítani a kukába.
Én ehelyett sóval, őrölt borssal és kevés chiliszósszal fűszereztem, saját levében addig pároltam míg a lé elfogyott alóla. Mindjárt jobban nézett ki.
Kis lángon tartva állandó keverés mellett ráöntöttem a két nyerstojást és összesütöttem.
Mikor a tojás is megsült, megszórtam a reszelt sajttal és addig hagytam a kis lángon míg a sajt ráolvadt. Mindjárt még jobban nézett ki.
Tálaláskor kis gömböcskére nyomott vaszabi pasztával díszítettem. Csak mert az japán.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése