A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (219) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (74) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2022. február 18., péntek

Deseda teljes kör, gyalog

2022.02.18. Deseda tó körül.

Egy teljes kör ennyi. Minimum. Több lehet, de kevesebb nem. Megkerültem az öblöket is, a Répási-öblöt is ahol út sem vezet körül, az ágakat is, Aszalói-ágat és Egresi-ágat, továbbá az arborétum partjait is. A partokat követve végig, ahol lehetett vízközel, ha nem volt ott út, akkor pedig ahol lehetett.

23,4 km 253 perc alatt 29483 lépés.

A futó képekhez - eredetiben a Deseda teljes kör albumomban-  írok pár szavas mutatókat. Nem sokat.
Indulás előtt elhatároztam, hogy minden egyes megtett kilométernél, lövök egy lehetőleg előre tekintő képet. Lehetőleg gyorsan, lehetőleg pár másodperc alatt. 

0 km: Indulási pont a Deseda strand feletti parkolóból.
1 km: Kövezett part mentén, már a Fekete István Látogatóközpont utáni partszakasz.
2 km: Toponár szőlőhegy alatt, a kikötőnél.
3 km: Répási-öböl előtt, nagy kanyar, nagy fák.
4 km: Répási-öböl megkerülése közben -keleti oldal- frissen tárcsázott terület. Valaha itt vezetett kerékpárút, most út sincs, beszántották. 
5 km: Rögtönzött átkelő a Répási-öböl fölött. Mehettem volna fentebb is, de minek? Fentebb van egy beszakadt fahíd. Az sem jobb, csak hosszabb lett volna az utam.
6 km: Itt már a Répási-öböl nyugati oldalán -Holtak erdejében- a sűrűjében. Út itt sincs, benőtte az aljnövényzet a partot is, erdőt is. A fotón nem jön át, de már láttam az öböl torkolatán átívelő fahidat.
7 km: A félszigeten, úton a Joker-öböl felé.
8 km: A valamikori erdészház, még a Joker-öböl és az 1 sz kikötő elérése előtt.
9 km: Aszalói-ágban, még az elején.
10. km: Egy újabb rögtönzött átkelő az Aszalói-ág fölött. Itt jutottam át az arborétumba. Ott jelentősen lehetett volna rövidíteni ha átvágok, de akkor az miféle tókerülés?
11 km: Arborétum, guruló ösvény. Ez közvetlen a fahíd előtt van. Jelentem, a fahídnál a helyzet változatlan. A fahíd roncsaitól már az Egresi-ág mentén mentem de még az arborétumban.
12 km: Az arborétum Magyaregres felőli bejárata a kikötővel.
13 km: Az új 67-es, alatti átjárók. Ahonnét fényképeztem át kellett mennem az út alatt, a távolabbi átjáró alatt tudtam átkelni a betápláló patakon és újra irányt venni a tó felé. Nem egyszerű az Egresi-ág megkerülése sem. Itt is mód lett volna egyszerűbb útra, ha elmegyek Magyaregresig.
14 km: Újra az Egresi-ágban, de már a déli parton.
15 km: Egresi-ágban, szemben látszik az arborétum partja és fái.
16 km: A Joker-öböl torkolatában lévő szűkület előtti pihenő. Itt is van egy fahíd. Itt benyomtam egy szendvicset, mert "azt mondta az öreg Kis, ne csak igyunk együnk is." Vagy fordítva mondta?
17 km: Úton a Paradicsom-öböl felé, a nagy víz mentén.
18 km: Paradicsom-öbölt megkerülve a Kaposfüred szőlőhegy akatt.
19 km: Kaposfüred szőlőhegy utáni hosszú partszakasz.
20 km: Itt ki sem látni a tóra olyan sűrű az akácos. Szemben, nagyjából a Kapás utca vége.
21 km: Kilátás a tóra egy picinyke öböl mögül. Nem tudom, hogy ennek a kis öbölnek van neve?
22 km: Kicsit vissza, már nem előre tekintve, hisz alig van vissza az útból. Távolban a Fekete István Látogatóközpont sárga épülete.
23 km: Gátról nézve a csupa kékség. Mint pár perc múlva kiderült, már csak 400 m volt vissza a 0 pontig.
Kör bezárult. Érdemes volt visszatekinteni a gátra, a mögöttem lévő út utolsó szakaszára.

2 megjegyzés: