A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. szeptember 12., hétfő

Rudabánya Bánya-tó 2.

Nem mondhatok mást, mint hogy ezt érdemes megtekinteni. Olyan látvány, amit nagyon nehéz képen visszaadni. Helikopterről készült képekkel talán!
Pont nem azzal voltunk.



A tónak ezt a felét az őslénytani lelőhely felől, az oda vezető útról értük el. Már jócskán benőtt, romló állagú keskeny műút vezet a valamikori lelőhelyig Méltatlan az ottani állapot, nem is mutatom meg. Szétbarmolták!

Onnét, az erdőn keresztül -kis kerülővel- lehet a tavat "hátba támadni". Ott is lejutni egészen a vízig, de közvetlen a víz mentén nem hosszú a szakasz.
Van viszont egy viszonylag terjedelmes "placc" ahonnét belátni a tó egy részét.

A "placc" egy jó darabon vízzel elárasztott. Belegázolva elérhető olyan pont, honnét az egész vízen végiglátni. Az aljzat kemény, sekély a víz és tiszta, csak a színét kell figyelni. Ahol sötétedni kezd a zöldje, onnét mélyül. De onnét függőlegesen szakad le a meder!

A tó nagy mélysége, a víz hőfoka és a vízszint alatt rejtező "meglepetések" miatt nem ajánlom a mártózást. Az a víz nem arra van!. Ott gyönyörködni kell!

Sajnos már ott is megjelentek a "hivatásos szemetelők". Úsztak a műa. palackok és virított a "piknikszemét" a parton. Nem tudom, mi a francnak megy olyan ember a természetbe, aki csak kártételt, hulladékot hagy maga után? Maradna odahaza!
Legyen övék a "betondzsungel", miénk pedig a természetes, tiszta .....

8 megjegyzés:

  1. Csodaszép. Felénk is van egy hasonló, Ezüst-tó a neve.

    VálaszTörlés
  2. Szép képek! Gratulálok hozzá.Ezekből az élményeidből lehet táplálkozni.Érdemes kimozdulni, pláne ha gyalogosan járja az ember az utat.

    VálaszTörlés
  3. - Ezüst-tó! Karl May: Az ezüst-tó kincse. :))
    - Nagyon szépen köszönöm! :))

    VálaszTörlés
  4. Szuper képek!Én is útálom a szemetelőket.

    VálaszTörlés
  5. Jöttem hozzád gyönyörködni:)
    Nagyon szép ez a tó és persze a mesélő fotók is.
    Szeretettel
    Magdi

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szépek ezek a képek kedves József , de sokat olvasgatok a blogodon igaz mostanában keveset irok megjegyzést, sajnos sok időmet elvesz az álláshirdetések nézegetése :((

    VálaszTörlés
  7. Ha nem írok az még nem jelenti, hogy nem látogatlak meg. Most is jó volt Nálad kikapcsolódni.

    VálaszTörlés
  8. - Köszönöm szépen! :)
    - Ürülök, hogy tetszik Kedves Magdi és köszönet! :)
    - Köszönöm szépen! Szorítok neked! Találj mihamarább!
    - Nem is gondoltam, hogy nem jössz. Én sem írok mindig megjegyzést, bár sűrűen megteszem. Örűlök, hogy tetszett. :)

    VálaszTörlés