A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. szeptember 9., péntek

Rudabánya

A volt külszíni vasércbánya területe látogatható, de csak saját felelősségre és engedéllyel, tekintve hogy mégiscsak bányaterületről van szó, valamint magánterületnek minősül

Engedélyt Rudabányán a Bányászattörténeti Múzeum állít ki.
Külön pénzbe nem kerül, a múzeum belépti díjával együtt jár.

Útbaigazítást is adnak készségesen az útvonalra, továbbá figyelmeztetnek a terület veszélyeire is. Azért a bánya területén lévő utak korántsem annyira rosszak, mint felvázolták nekünk.



Nyilván nem mindenütt, de azért nagyobbrészt járható személykocsival is, persze kellő figyelemmel. Egy kis idő után a látvány pedig amúgy is kiparancsol a kocsiból mindenkit. Azt hiszem a képek "beszélnek", de a bánya ékességét, a tavat csak gyalogosan lehet elérni, esetleg terepjáróval. Legközelebb mutatok tóról készült képeket!

8 megjegyzés:

  1. Kedves világjáró blogtársam! Sok volt a restanciám, mert kicsit elmaradtam, de végigolvasva blogjaidat és megnézve a szép képeket, csak gratulálni tudok, mind a stílushoz, mind a felvételekhez.....

    VálaszTörlés
  2. Remek fotók:)
    Attól, hogy nem mindig szólok hozzá, olvasom a blogodat, bevallom őszintén, többségéről nem tudtam...ezért szeretek ide járni, sok mindennel megismerkedek.

    VálaszTörlés
  3. Boldogult középiskolás koromban jártam itt, Azt hiszem hasonló osztályfőnökkel voltam megáldva, mint te lehettél volna, feltett szándéka volt, hogy megismerteti velünk Észak-Magyarország összes látványosságát egynapos utazások keretében, kezdve a gyöngyöspatai templommal bezárva a szatmárcsekei csónakos fejfás temetővel. Sajnos most már újra végig kellene járnom, mert már sokat felejtettem azóta.

    VálaszTörlés
  4. - Nagyon szépen köszönöm Kedvességed Annalíz! :)
    - És neked úgyszintén köszönet Kedves Rózsa! :)
    - Ááááh! Dehogy is. Szerintem napi 16-18 óra mászkálás untig elég. :) Kalandra fel! Irány az "ismeretlen" ismerős.
    - Nagyon köszönöm Kedves Erika!Ugye hogy gyönyörű hely? Majd szép lassan "eltűnik" ahogy visszahódítja a természet.

    VálaszTörlés
  5. Valóban kár lett volna kihagyni! A hely festői szépségű.

    VálaszTörlés
  6. Öröm veled kirándulni:)
    Gyönyörű fotók birtokában vagy.
    Köszönöm, hogy láthatom én is őket

    VálaszTörlés