A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. október 11., kedd

Például a vidra miatt ...

Például az ilyen és hasonló élmények miatt -mint ami ma megesett-, lett ez a blog egyre inkább a természetre súlyozva. Elmesélem. Sajnos képet nem volt érkezésem készíteni, amit nagyon sajnálok. Ott volt ugyan a fényképező velem, de hát a vidra ...
Kényelmes, lassú tempóban sodort a szél a nádfal előtt és főleg csendesen. Pihentem kicsit. Közben nézelődtem és élveztem az épp előbukkant napot. Nekem balról, jó húsz méternyire jelentek meg a majd tíz centi magas tolóhullámok és sebesen közeledett felém. Furcsa volt.
Haltól még nem láttam ilyet. Nem kellett sokáig meditálni rajta, mert egyszer csak felbukkant a hullámok keltője. Csinos kis vidrapofika. Mire kivettem a gépet a tokjából és bekapcsoltam, már le is úszta a maradék távot a nádfal előtt és a csónak vonalába ért. Sajnos a köztünk lévő távolságot már nem érezte biztonságosnak és alámerült. Jó darabot úszott a tófenék közelében, útját a pezsgőszerűen feltörő buboréksor jelezte. Azután újra megjelentek a tolóhullámok, majd a fejecske. Kecses ívvel bukott újra alá, megmutatta magát teljes hosszban. Hiába eveztem én is arra, merre úszott.
Többé már nem láttam nyomát sem.
Nos hát, ilyen kecses ívű mozdulatokat nem láthattam volna a Kossuth téren. Ott is láthattam volna kecsességet -nem is állítom, hogy nem nézegetném el-, kicsit másfélét, szemrevalót. No de! Ott tologassam a csónakot?

10 megjegyzés:

  1. Egyáltalán nem gond, hogy eltolódott a blog a természet irányába, szuper élményeid vannak! A vidrát én még egyszer sem láttam, de remélem 1x összefutunk...

    VálaszTörlés
  2. Imádnivaló lehetett az a "csinos kis vidrapofika". Nekem még nem volt szerencsém összefutni vele. Persze itt helyben nekem csak az Eger patak van, abban meg nem találkoztam őkelmével, így nekem marad az állatkert.

    Egyáltalán nem bánom, hogy elolódott a természet irányába, azt én úgyis szeretem. S ha errejártok a családdal szívesen körbevezetlek titeket a városban, ha tudunk egyeztetni időpontot.

    VálaszTörlés
  3. Jó reggelt, jó napot! :)

    Jó itt. Így, amivé alakult.

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű szinei vannak az ősznek, ha ehhez még "vidra pofika" is társul, halkan azt mondom irigyellek a látvány miatt.No csak épp annyira, hogy ne legyek azért sárga az irígységtől. :)

    Maradj a természetnél, olvasmányos ahogyan írsz róla, ezért szeretek idejárni olvasgatni.

    VálaszTörlés
  5. Milyen szívesen megnéztem volna én is azt a kedves kis vidrát, de a gyönyörű lett a fotó így is:)
    Szeretettel
    Magdi

    VálaszTörlés
  6. Nem is kell fotó, még a szememet se kell becsuknom ahhoz, hogy lássam mindazt amit Te. Bőven elég olvasni. Bármennyire is restellem, de az utolsó bekezdésedet nem tudom értelmezni.

    VálaszTörlés
  7. - Én sem kezelem gondként, csak elmeditáltam rajta kicsit. A vidra csak a szerencsével együtt jön. :)
    - Lehet a patakban is vándorlás alatt.
    Nagyon köszönöm! Egyszer meglehet szavadon foglak, addig is előre is köszönet a kedvességedért.
    - Szép napot neked is!
    Igazán megtisztelő! Köszönet érte. :))
    - Remélem nem kell megint várnom több mint egy évet a legközelebbi találkozásra!
    Ebben a blogban már zömében maradok is. Nagyon köszönöm! :)
    - Csal egyszer tudnám lencsevégre kapni! :)
    - Köszönöm szépen! :)
    - Ennek igazán örülök és köszönet érte. Megtisztelő a véleményed.
    Az utolsó bekezdésben az őzike sudárságú és vidra kecsességű hölgyekre gondoltam. No, de hát sok-sok problémát vetne fel a fényképezésük. Főleg idehaza. :) Meg aztán szeretem a vizet is és bár gyönyörű a szökőkút rendszer, azért az nekem kevés. :) Marad a természet. Ott minden adott. Víz, szabadság, nyugalom, szépség, kecsesség.

    VálaszTörlés
  8. Klassz ez a"vidrás élmény"! Igazad van a természetben minden adott, s mi emberek is a természettől tanultunk meg mindent, azért vagyunk most olyan " Okosak".

    VálaszTörlés
  9. - Naná, mert csak felejtünk! :)

    VálaszTörlés