A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (329) Deseda (222) Gombák (147) Úton (143) Családi (123) Madarak (121) Horgászat (117) Vártúrák (104) Gasztronómia (100) vegyes (97) Gépek (96) Zsömi (87) F-1 (80) Kedvenceink (74) Kvár (68) miEz? (61) Somogyban (57) tréfás (56) D.arborétum (55) "Állati" (47) Állati (47) virág (46) St.földön (45) +jegyzÉs? (43) Veterán (36) feljegyzÉs (35) Királynő (30) vitriol (30) Történetek (28) görBee (19) Hadban (15) retro (13) Három kérdés (11) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Balaton (2)

2013. okt. 16.

Potyautas

Ez tényleg állati!
Reggel vettem észre, úgy nyolc körül, hogy a tükörházon üldögél. Utóbb lemászott a perem alá és a tükör szélébe kapaszkodva vészelte át a szakadó esőt.
Onnét tudom, hogy mikor elindultam is ott lapított. Eljött velem a belvárosba, majd a postahivatalba, később a sportcsarnokhoz. Bejárta a fél várost.
Az egyik áruház parkolójában unta el a lógást és levetette magát a flaszterra. Visszatettem. Megint leugrott. Nem hagyhattam, mert ott vagy cipőtalpon, vagy futófelületen végzi. Másodjára beletörődött a beavatkozásba és veszteg maradt. Nem nagyon bíztam benne, mégis megvárt.
Hazafelé menet rendesen kellett kapaszkodjon, mert ötvennél már erősen billegtek a tapogatói. Nem hülye, mert szembefordult a menetszéllel és kitartott. Bevárta azt is, míg leviszem a fényképezőgépet és megörökítem. Zsömivel még majd megyünk egy esti sétára, hát kíváncsi vagyok ...

8 megjegyzés:

 1. Jól tetted, hogy hazavitted... Ő nem tudta, milyen veszélyeket rejt a "nagyvilág":) Arról nem beszélve, hogy milyen szennyezett a levegő a belvárosban:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valószínűleg visszaköltözött a sövényre, mert este tízkor már nem díszítette a tükröt. :)

   Törlés
 2. Szenzációs, a történet és a fotó is!

  Gratulálok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szépen köszönöm! :)

   Törlés
 3. Én félek tőle, pedig párszor már volt szerencsém őkelméhez...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Felesleges a félelmed. Ez nem csíp. ... Ez harap! :)

   Törlés
 4. Én egy tücsökgyereket hoztam haza a hajamban Parádról nyáron, ő sajna itt maradt a városban a kertben.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor most, amíg Te szorgoskodsz, addig ő meg hegedül. :)

   Törlés