A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (393) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2014. január 5., vasárnap

Tavasz a télben

Szokatlanul enyhe az idő. Tegnap lehetett tán 15 fok is, bár a napon ...? Ma, már kora délelőtt 13-at mutatott a hőmérő. Tolódunk a klímaváltozás felé? Nem vagyok szakértője, de ...

"2013 májusában a szén-dioxid légköri koncentrációja az emberiség története során először lépte át a 400 ppm-es szintet (ez azt jelenti, hogy egymillió légköri részecskéből 400 a szén-dioxid). Ha a koncentráció eléri a 450 ppm-et, és a klímamodell-számításokból kirajzolódó rosszabbik forgatókönyv válik valóra, akkor Magyarországon beköszönt a mainál 8-9 Celsius-fokkal forróbb augusztus és 4-6 fokkal melegebb január."
(az idézett rész teljes írása: ORIGO cikkből )

Mondjuk mint most. Ma, akár évszázados meleg rekord is megdőlhet. No persze, mondják: -lesz ennek még böjtje! Lesz? Lesz. Már van.

Nekem úgy tűnt, határon van a természet. Már pattog a barka, zöldell a víz alatti élet, s Zsömi talált sütkérező lábatlan gyíkot. Szép, szép, csak épp nem ennek az ideje vagyon.

14 megjegyzés:

  1. Aztán majd jön a : tél a tavaszban... sajnos.

    VálaszTörlés
  2. Megzavarodott, bolond egy időjárás van.A fák rügyeznek, a mező zöldell. A mezőgazdaságból élők nem panaszkodnak, a havat viszont hiányolják. Bálint gazda szerint nagy baj lesz, ha megint márciusban esik a hó.Gyakran van mediterrán telünk. A mondás szerint a kutya nem eszi meg a telet, és már az időjósok is közeledő fagyokat emlegetnek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No igen. Nem eszi meg. Csak a fagy hó nélkül ...!

      Törlés
  3. Jólesik az embernek, főként a pénztárcájának, de kétségtelen, nem ez a normális. Aztán majd húsvétkor megint a Mikulás jön!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez is, mint a rezsicsökkentés. Majd megfizetünk érte másutt. :)

      Törlés
  4. Egyre többször és egyre többen foglalkozunk az időjárási viszonyokkal.Mert amit látunk, tapasztalunk furcsa és nem megszokott.És tartunk tőle, hogy még szokatlanabb lesz.
    Cím választásod jó. mert ez van!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos így van, lesz. Mert mi azt hisszük, annyira de annyira fejlettek és okosak, meg erősek vagyunk. A csúcs! Inkább majd kihalunk, de akkor sem engedünk! :)

      Törlés
  5. Kétségtelenül gyönyörű napsütéses idő volt ma, és tegnap is. Szinte tavasz, ha nem tudnám, hogy január van. A hétvégén talán megfordul, de mindenképp van miért aggódnunk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jósolják, a hétvégén még kiránduljunk egyet, azután ... ??? Mindig talány, mert szerintem már egy hétre előre jósolni is eléggé ingatag. :)

      Törlés
  6. Mi lett a gyíkkal? Zsömi megette?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsömi nem eszik húsételt nyersen. Főzni meg már későre járt. :)

      Törlés
  7. Volt egy pár hetyke hagymás virágom, melyek már decemberben türelmetlenkedtek. Noha aggodalmasan lesem a kertet, látom a többi hagymákban megvan még a szkepticizmus...Néha jó gyanakodni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Néha bizony jó. És szerencsénkre a természet még gyanakvó és bölcs. Nem úgy az ember!

      Törlés